Løvernes Legehule

Dansk

I påskeferien gik det meste af tiden med at underholde den lille frøken, og vi brugte blandt andet et par dage på at besøge to forskellige indendørs legesteder i Odense. Den ene gang besøgte vi Leos Legeland, hvor babyer under 1 år er gratis, indtil 2 år koster de 70 kr og herefter er det 145 kr indtil man bliver 17, og alle voksne er gratis. Til gengæld er det forbudt at medbringe egen mad og drikke, og da deres egne priser herfor ligger i den høje ende, kan det hurtigt blive en meget dyr udflugt, når børnene først er fyldt 2 år! Til gengæld er det et rigtig stort sted med masser at tage sig til, og der er god luft omkring, også selvom det føles som om, at hele den odenseanske børnebefolkning er mødt op. Der er et “babyområde”, men de større børn har tendens til at invadere alligevel, så man skal passe på de små poder. Den lille frøken var glad for boldbadet, og der var små trampoliner, alle mulige huse og løsøre i skumgummi, en lille rutsjebane og store byggeklodser.

Det var sådan set et rigtigt fint sted, men når først frøkenen er blevet et år, kommer jeg nok ikke igen, før hun er stor nok til at rende rundt mere eller mindre frit, for ellers bliver det alt for dyrt, og så ville jeg nok planlægge det således, at vi har spist før vi kommer. De ved nok, hvad de skal tage for små portioner genopvarmet cafeteriemad!

Det andet legeland vi besøgte var Løvens Hule i Rosengårdscentret. Det var væsentligt mindre end Leos Legeland, og det var noget mere begrænset, hvad man kunne foretage sig dér. Løvens Hule i Rosengårdscentret er forbeholdt mindre børn (max 8 år), men i Leos Legeland kan også større børn have det sjovt. I Løvens Hule er det gratis at tage egen mad og drikke med, til gengæld koster indgangen 40 kr for børn under 1 år, 80 kr indtil de fylder 2, og herefter 109 kr (her er voksne også gratis). Jeg synes egentlig ikke, at man får særlig meget for pengene, hvis man skal betale 109 kr for et besøg, men det er et fint sted at parkere børnene, mens forældrene skiftes til at gå rundt i Rosengårdscentret og handle (hvilket det så ud til, at flere gjorde brug af). Et årskort koster pt 500 kr, og så kan man jo regne på, om det er værd at investere i.

I modsætning til Leos Legeland så føltes Løvens Hule meget tætbefolket, og der var rigtig meget støj. Selv da vi besøgte Leos Legeland midt i myldretiden, så var der stadig plads til at være der uden at føle sig mast sammen. Der er mange borde i Løvens Hule, og man må gerne tage sin egen mad med, men det er IKKE et sted, hvor man kan sidde og hyggesnakke over en kop kaffe og et stykke kage – det er der simpelthen for meget larm til.

Hvorvidt det skal være det ene eller det andet sted må afhænge af situationen og barnets alder, for selvom vi helt klart syntes at Leos Legeland var mest spændende, så har Løvens Hule bestemt også sine fordele, og her var også rutsjebaner for de lidt større børn, boldbad og en lille babygynge, som Frøken Curie var meget glad for. Og så var hun også glad for, at hun kunne få sig en ostemad, inden vi drog videre.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.