Fire flade fastelavnsboller på et fladt fastelavnsbollefad

Dansk

2017-fastelavnsboller-lagkagehuset-og-rises-broed-170217-1

Det er ikke så tit, at vi investerer i fastelavnsboller, fordi jeg generelt synes at de er meget dyre, og så ligger fastelavn altid så tæt på Pandekagens Dag, som jeg går mere op i, men måske prioriteterne ændrer sig, når Frøken Curie engang bliver opmærksom på fastelavn. Men Pandekagens Dag skal hun dog nok også finde ud af at sætte pris på!

I år fik jeg dog lyst til at købe et par fastelavnsboller og i processen gerne afprøve og sammenligne. Inde i centrum vandrede vi derfor forbi forskellige bagere og kiggede ind af vinduerne og endte med at købe fire forskellige fastelavnsboller med hjem fra to forskellige steder.

Vi besøgte Wendorff, men de havde et meget beskedent og ret kedeligt udvalg af fastelavnsboller. Man kunne få den almindelige med hindbær og den almindelige med nougat, og så havde de to særudgaver, der kostede 25 kr ligesom de almindelige men var MEGET mindre. De så da vældig pæne ud, men vi syntes egentlig ikke at prisen for de to små boller var pengene værd. De så heller ikke specielt fyldte ud, så vi gik i stedet til Lagkagehuset.

Lagkagehuset havde til gengæld et rigtigt fint udvalg. Hvis jeg lige husker korrekt, så havde de verdens kedeligste udgave af fastelavnsboller (det vil sige dem, hvor der kun er creme i), og så var der blåbær & nougat, hindbær & sarah bernard creme, rabarber, marcipan og vist også nogle almindelige bare med hindbærsyltetøj. De havde vist seks eller syv forskellige. Blåbær & nougat lød spændende, men vi lod den stå, da vi ved, at blåbær sjældent faktisk smager af noget, så det er mest farven, der ser interessant ud. Marcipan-varianten var meget fristende, men jeg var bange for, at der kun ville være en lille smule revet marcipan i fløden og så ville resten være ren creme. Det var ikke til at vurdere, hvor meget marcipan der egentlig var i, så den kunne potentielt enten være meget god eller meget kedelig. Vi endte derfor med at købe en med rabarber og en med hindbær & sarah bernard creme til 27 kr stykket.

2017-fastelavnsboller-lagkagehuset-og-rises-broed-170217-2

Efter Lagkagehuset besøgte vi Rises brød, som havde fire eller fem forskellige fastelavnsboller. Der var to-tre almindelige til 24,5 kr og de mere spændende til 26,5 kr (“Vi er billigere end Lagkagehuset – se selv!”). Vi købte selvfølgelig de to spændende, hvoraf den ene var med solbær-rom-syltetøj og den anden var abrikos & sarah bernard creme.

Nogle dage senere var vi forbi Rosengårdcentret, hvor jeg kiggede i vinduet ved Bager From uden dog at købe noget, og de havde også et prisværdigt udvalg, og prisniveauet var vist 26 kr. De havde blandt andet også en solbær-rom variant, og så havde de et helt vidunderligt design på en af deres fastelavnsboller, der kunne få mig til at købe netop dén, uanset hvilket fyld der var i. De havde sat to klatter flødeskum på toppen og så et par mørke pupiller (sikkert et par chokoladeknapper), og så havde de lavet en lyserød tunge af marcipan, som stak ud mellem top og bund af bollen. Det var da en fantastisk sjov idé.

Men nu til bedømmelsen.

Fastelavnsbollerne fra Rises brød var åbenlyst større end bollerne fra Lagkagehuset. Jeg syntes dog ikke, at de var bagt lige så godt. Bollen fra Rises brød var meget sej og kunne ikke skæres i mindre stykker med en kagegaffel. Samtidig var den alt for smuldrende, så den faldt fra hinanden, inden jeg kunne nå at spise den (det virkede som om, at den havde fået lige lidt for længe i ovnen). Bollen fra Lagkagehuset kunne nemt skæres med en kagegaffel uden at smuldre mellem fingrene på mig, og den havde en god smag.

Ledsagerens favorit af de fire varianter var den med solbær-rom fra Rises brød. Der var en tilpas mængde syltetøj i forhold til creme og flødeskum, og der var også en tilpas romsmag i syltetøjet. Nu drikker jeg ikke selv alkohol, så jeg smagte kun en enkelt bid, og jeg kunne konstatere, at romsmagen var vedhængende. Jeg kan dog godt se, hvorfor denne var Ledsagerens favorit, for kan man lide rom, så smager det også igennem. Det kan også nævnes, at det højst sandsynligvis er samme syltetøj, som Bager From bruger i deres udgave, for det er helt sikkert ikke en syltetøj, som Rises brød har patent på.

2017-fastelavnsboller-lagkagehuset-og-rises-broed-170217-9

Fyldet i den anden fastelavnsbolle fra Rises brød skulle efter sigende være abrikossyltetøj og sarah bernard creme. Chokoladecremen var rigtig god og kraftig i smagen, men abrikos var der altså ikke noget at komme efter. Det var bare et minimalt og meget skrabet lag på bunden, så jeg var bestemt ikke imponeret. Dårligt sammensat og dårlig bagning på bollen, så hvis jeg kun skal bedømme ud fra den fastelavnsbolle, som jeg selv spiste, så er Rises brød ikke noget særligt. Jeg ville nok hellere købe et andet sted fra næste gang – især når Bager From sælger samme udgave af den fastelavnsbolle, som Ledsageren godt kunne lide.

2017-fastelavnsboller-lagkagehuset-og-rises-broed-170217-7

Jeg foretrak derfor Lagkagehusets fastelavnsboller. Min favorit var hindbær med sarah bernard creme, hvor cremen dog måske var lidt mindre kraftig end den fra Rises brød. Der var til gengæld en god mængde hindbærcreme i, og så synes jeg generelt også, at hindbær passer bedre sammen med chokolade end abrikos gør. Bollen med rabarber var også meget god. Ved første øjekast, da vi skar den over, så der ikke ud til at være nævneværdig rabarber i, men da vi først smagte på fastelavnsbollen, så var den fuld af smag – rabarberstykkerne var bare næsten usynlige i cremen.

2017-fastelavnsboller-lagkagehuset-og-rises-broed-170217-8

Jeg blev egentlig overrasket, for jeg havde faktisk ikke regnet med, at jeg bedst ville kunne lide dem fra Lagkagehuset, men jeg synes klart at deres var bedst. Nu har vi selvfølgelig kun SMAGT fra to steder i år, men det visuelle tæller også med. Vi skal jo gerne fristes af dét, som vi ser i vinduet, og der kunne Wendorff for eksempel ikke følge med, hvorimod Bager From næsten fik mig lokket til at købe noget, jeg ikke havde tænkt mig.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.