En fyldig julefrokost og en nobel nytårsmenu

Dansk

2016-julefrokost-fra-superbrugsen-081216-3

For en god del tid siden købte jeg nogle værdibeviser pålydende en omgang klassisk dansk julefrokost fra vores lokale SuperBrugs i Odense. Man skulle købe til mindst fire personer, og det kostede 84 kroner per person (normalprisen var eftersigende 140 kr). Der var også så rigeligt med, at vi spiste os mætte tre dage i træk, og det meste af maden var ganske udmærket. Fiskefileterne var mere panering end fisk, og risalamanden smagte som risifrutti (hvilket jeg ikke syntes var imponerende), men ellers så var det overraskende godt. Ikke en gourmetoplevelse men helt sikkert noget, der kan anbefales, hvis man står og skal planlægge en nem omgang julefrokost. Deres risalamande ville jeg dog ikke have noget imod at slippe for.

Til nytår havde vi også valgt at investere i SuperBrugsens takeaway-menu, som vist kostede omkring 260 kr eller deromkring for fire små retter per person. Det hele var såmænd også udmærket og nemt at gå til. Der var inkluderet en detaljeret vejledning til samling af aftenens menu, desværre tog vejledningen ikke forbehold for de ændringer, som de afterfølgende havde lavet til menuen! Til hovedretten var der fx en bøtte med et eller andet i, som vi efter noget gætværk fandt ud af var rasp, som kartoffelrullen skulle rulles i, hvilket ikke stod beskrevet nogen steder. Der var en begrænset mængde kød med til hver, og ikke helt nok til en stor, sulten herre, men fint nok til mig.

Desserten var dog den ret, som jeg var mindst imponeret af. Der var en rigtig lækker chokoladefondant og en lille og meget flad tærteskal, der blev fyldt med et meget tyndt lag lemoncurd. Tærten var til den jævne og kedelige side, og så føltes de to desserter fuldstændig adskilt fra hinanden, som to forskellige desserter. Det ville have været bedre med fx en lækker citroncreme eller -is til en gerne lidt større udgave af chokoladefondanten, og så klædte det helt bestemt den tunge chokolade med lidt fed fløde, som vi selv havde købt ved siden af, hellere end den syrlige skyr, som SuperBrugsen havde suppleret. Menuen var udmærket og til rimelige penge, men ikke uden sine fodfejl og muligheder for forbedringer.

2016-nytaar-311216-9

Vi havde også købt lidt kransekage fra SuperBrugsen, men den var så tør og kedelig og ikke engang lavet på rigtig marcipan (det var primært abrikoskerner), at vi endte med at smide det meste ud. Det synes jeg nok var det mest pinlige af deres ellers udmærkede nytårsmenu. Man kan ikke tillade sig at sælge dårlig kransekage til nytår! Det er efterhånden 6 år siden, og jeg har endnu ikke hverken glemt eller tilgivet Lagkagehuset for den meget dyre og meget, meget tørre kransekage, som vi engang kasserede nytårsaften!

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.