Ovnbagt tun og broccoli

Dansk

2016 Ovnbagt tun og broccoli 180816 (1)

I går fik jeg afprøvet endnu en ny opskrift. Vores aftener er meget uberegnelige i øjeblikket – det er aldrig rigtig til at forudsige hvad tid den lille frøken er træt nok til at komme i seng. Det afhænger meget af hendes humør og dagens lure. Derfor skal aftensmaden heller ikke være alt for kompliceret at stykke sammen, og hvis det er noget, der godt kan tåle at stå i ovnen en ekstra halv time, hvis nu putningen trækker lidt ud, så er det kun et plus. Jeg faldt derfor over en opskrift fra “Den store pastakogebog” af Hilaire Walden. Proteinet var dåsetun, og da jeg brugte broccoli fra frost gjorde det kun retten nemmere. Derudover skulle der også have været brugt grillede peberfrugter fra glas, men det havde jeg ikke – i stedet brugte jeg de to peberfrugter, der lå i køleskabet og gerne ville udnyttes, inden de blev helt rynkne. Jeg tilsatte også et hakket løg til retten. Når først det hele var gjort klart og samlet, så skulle det bare have en halv times tid i ovnen. Retten kan nemt laves dagen før og bare sættes ind, når man skal spise, hvis det skal gå lidt ekstra hurtigt en dag.

Jeg kunne godt lide retten, men den manglede lidt smag, så det vil jeg gøre lidt mere ud af næste gang. Vi snakkede om at tilføje lidt bacon i tern, måske lidt presset hvidløg også kunne fungere fint. Nem at gå til var den i hvert fald, og den smagte også godt, så vi er bestemt ikke blevet afskrækket fra at servere det igen.

Ovnbagt tun og broccoli

2 personer

  • Rasp (kan udelades)
  • 100 g pasta (fx penne, skruer e.l.)
  • 200 g broccoli (gerne fra frost)
  • 1 løg
  • 2 peberfrugter
  • 1 dåse tun i vand (cirka 140 g)
  • 3 dl mælk
  • 2 æg
  • Salt & peber samt krydderier efter smag
  • ca. 70 g parmesan

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Smør et ovnfast fad og drys det med rasp. Ryst fadet så raspen dækker det meste af bunden.

Sæt en stor gryde over med vand og salt og få det til at koge. Tilsæt pastaen og kog den indtil den er næsten færdig. Tilsæt de frosne broccolibuketter, når pastaen begynder at blive blød. Broccolien skal være tøet op, og der skal fortsat være lidt bid i pastaen, da retten skal i ovnen bagefter. Dræn vandet fra gryden og fordel pasta og broccoli i det ovnfaste fad.

Hak løget groft. Rengør peberfrugterne, fjern kerner og skær peberfrugterne i tern. Rist løg og peberfrugt på en varm pande (eventuelt sammen med en pakke bacontern). Fordel herefter grøntsagerne oven på pasta og broccoli.

Hæld vandet fra dåsen med tun og fordel tun oven på.

Bland mælk og æg sammen med krydderier i en lille skål. Riv det meste af parmesanosten ned i og rør det hele sammen, hvorefter blandingen hældes over indholdet i fadet. Drys med resten af osten samt rasp og bag retten i cirka 25 minutter, indtil den er gylden på toppen.

2016 Ovnbagt tun og broccoli 180816 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.