Spaghetti med dobbelt op på svampe

Dansk

2016 Spaghetti med svampe 040816 (7)

For lidt tid siden fik vi en meget lækker pastaret, som jeg faldt over ved et tilfælde. Opskriften er fra en australsk kok ved navn Shannon Bennett, som figurerer på den australske udgave (dvs. den “ægte”) af MasterChef. Jeg følger ikke med i den danske, for det er bare noget pladder, men den australske kan jeg godt lide at se – og det var god research, dengang vi skulle på ferie i Australien (det var blandt andet her jeg stiftede bekendtskab med Adriano Zumbo).

Umiddelbart så opskriften meget enkel ud, for der var ikke så mange ingredienser involveret, men da vi så skulle i gang med at lave maden, og jeg så hvor mange gryder, man skulle have gang i, så var den alligevel lidt mere kompliceret end den så ud til ved første øjekast. Det er ikke en vanskelig opskrift, det kræver bare en del udstyr og tålmodighed, og så skal det hele laves i den rigtige rækkefølge.

Opskriften havde egentlig bare svampe til, men jeg valgte også at servere dampede bønner samt pandestegt kyllingefilet, fordi Ledsageren gerne vil have sin daglige protein, men retten kan nemt serveres vegetarisk, hvis man har lyst til det. Resultatet var meget lækkert, så det er ikke utænkeligt, at retten skal laves igen. Opskriften gav mig også anledning til at få brugt de tørrede svampe, som jeg har haft liggende i skuffen i en uendelighed med en intention om på et eller andet tidspunkt at bruge dem i en risotto. Nu blev det så til en pastaret i stedet. Opskriften skulle til 2 personer egentlig bruge 20 g tørrede svampe, men der var 30 g i den bøtte jeg havde. Jeg brugte også lidt flere friske svampe end angivet, da jeg brugte en hel bakke, og jeg skiftede løg ud med porre, fordi det havde vi i køleskabet.

Spaghetti med dobbelt op på svampe

2 personer

  • 1 porre
  • ca. 400 g friske svampe (blandede svampe eller bare almindelige champignon)
  • Olie og smør/margarine til stegning
  • 2 fed hvidløg
  • Bouillonterninger eller fond til 1 liter
  • 30 g tørrede svampe
  • 100 g spaghetti (kan erstattes af anden pasta)
  • Salt og peber efter smag
  • Eventuelt sovsejævner

Start med at klargøre grøntsagerne. Porre renses og hakkes. Friske svampe klargøres, halveres eller kvarteres og sættes til side.

Kom olie og smør i en gryde. Lad smørret smelte og tilsæt herefter porre. Pres hvidløg ned i panden. Steg indtil porrerne er bløde. Tilsæt herefter 1 liter vand og bouillonterningerne (eller færdig fond) og lad det koge op. Tilsæt de tørrede svampe og lad det hele koge i cirka 5 minutter, indtil de tørrede svampe er blevet bløde igen.

2016 Spaghetti med svampe 040816 (2)

Find en stor gryde frem til at koge spaghettien i. Sæt en sigte / et dørslag ned i og hæld indholdet fra den første gryde ned i, således at væsken fra rehydrering af svampene bruges til at koge spaghettien i. Porre og svampe sættes til side til senere.

Kog spaghettien i bouillonvandet, indtil den er næsten færdig.

Tilsæt imens nyt fedtstof til den første gryde og steg de friske svampe gyldne heri over høj varme. Kom porre og de tørrede svampe tilbage i gryden og vent på at spaghettien er færdig.

2016 Spaghetti med svampe 040816 (4)

Si spaghettien fra vandet, således at du gemmer både pasta og vand. Hæld væsken ned i gryden med de friske svampe og lad sovsen koge godt ind, så den tykner. Smag til med krydderier og tilføj eventuelt sovsejævner, hvis du gerne vil have sovsen lidt tykkere.

Til sidst tilføjes den kogte spaghetti. Bland det hele sammen og kog det op, indtil pastaen er varm og kogt helt færdig.

Server eventuelt drysset med revet parmesan og friske, grønne krydderurter.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.