Morgenstund har brød i mund

Dansk

2016 Morgenmad 310716 (1)

I løbet af vores sommerferie, der nu desværre er gået drastigt på hæld, havde vi også et par dage, hvor vi fik rundstykker til morgenmad, hvilket efterhånden er en sjældenhed hjemme hos os, men i sommerferien bliver man nødt til at gøre noget særligt engang imellem.

En af gangene købte vi rundstykker fra den lokale bager, hvilket i øjeblikket betyder Rises Brød på Odensevej. Her valgte Ledsageren fire rundstykker af de lidt mere specielle, så de kostede cirka 8 kr stykket. Derudover prøvede vi også en brunsvigerkage, der kostede omkring 50 kr. Rundstykkerne var gode og store, men selvfølgelig lidt dyrere end dem fra supermarkedernes bagerafdelinger eller dem fra frost. Nogle af dem var næsten dobbelt så store som billigere alternativer andre steder. Brunsvigerkagen var meget kompakt, og man fik meget kage for pengene. Der var et godt tykt lag fyld på, hvilket er et plus. Det var tydeligt at smage, at der var kommet kagecreme i fyldet, hvilket gør fyldet mere blødt og cremet. Dog havde de ikke strøet brun farin på toppen, hvilket mange gør for at give et mere sprødt slutresultat. Det smerter mig lidt at sige det, da jeg normalt er meget glad for fyldet på brunsvigeren, men uden den sprøde top blev den tungtlastede brunsviger faktisk for vammel. Vi spiste cirka en tredjedel af den og resten røg i fryseren til en anden gang (vi kunne simpelthen ikke spise mere af den, og hjemme hos os er vi normalt ikke meget for at efterlade uspist kage!).

Senere prøvede vi rundstykker fra den lokale Rema1000. Her var kun et mindre udvalg af rundstykker og wienerbrød, men rundstykkerne kostede til gengæld kun 2,5 kr stykket. De var OK men med lidt for meget luft og knapt så meget indhold, og så var de forholdsvis seje at tygge i, hvilket jeg personligt ikke er så vild med, når vi snakker rundstykker (det er noget andet, hvis der er tale om fx frokostboller). Derudover prøvede vi også deres brunsviger, som havde en blød, svampet bund og sprødt fyld. Jeg var meget overrasket over, at den faktisk var så god (jeg havde ikke regnet med det store), og jeg kunne bedre lide den end bagerens. Dog var den meget kedelig på de steder, hvor det var knapt med fyldet, så med mindre den er godt dænget til bør man købe noget andet.

Tredje gang havde vi tænkt os at købe rundstykker fra den lokale SuperBrugs – men omkring kl. 9 den sidste søndag i juli måned er åbenbart ikke et tidspunkt, hvor de synes, at de bør have rundstykker til salg. Hvad enten de ingen rundstykker havde overhovedet, om de var udsolgte eller endnu ikke færdigbagte ved jeg ikke, men kl. 9 var der i hvert fald ikke noget for Ledsageren at vælge imellem, så derfor endte han i Aldi i stedet. SuperBrugsen havde dog et udmærket udvalg af wienerbrød, men altså ingen rundstykker at dele dem med.

2016 Morgenmad 310716 (2)

Aldi havde jeg ingen forventninger til, for jeg synes det er en meget mærkelig butikskæde, men jeg endte med at blive positivt overrasket. Rundstykkerne (som er på fotografiet øverst i indlægget) kostede også her 2,5 kr stykket, og de var meget bedre end forventet, skønt udvalget var lille. De havde væsentligt mere substans end dem fra Rema1000, og selvom de ikke var lige så gode som bagerens, så var bagerens ikke tre gange så gode, kun tre gange så dyre. Skulle vi have rundstykker fra et af de afprøvede steder igen og ønsker vi ikke at gå luksus-vejen og købe fra bageren, så bliver det fra Aldi. Aldi supplerede os også med en dagmartærte, der var på tilbud til kun 15 kr. Ledsageren kunne ikke stå for det faktum, at den var helt lun, da han købte den. Konsistensen på den var rigtig god, men den smagte stort set ikke af noget, da de havde valgt at komme verdens kedeligste vanillecreme i den – vanillen i cremen var kun til stede via navnet.

Det var først sidst i forløbet, at jeg besluttede mig for at anmelde vores rundstykkerejse, så derfor er der kun billeder af varerne fra Aldi.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.