Paneret laks med ærte-kartoffelmos

Dansk

2016 Laksestænger med ærtekartoffelmos 160616 (2)

For noget tid siden fik vi en ret lækker ret med laks baseret på en opskrift fra “Den store familiekogebog“. Da det efterhånden er et stykke tid siden, kan jeg ikke helt gå i detaljer med den, men jeg tænkte at jeg ville lægge den på bloggen, så jeg husker den til en anden gang, for god var den i hvert fald. Det er ikke altid at paneringen fungerer (nogle gange bliver det meste siddende på panden), men her virkede det fint, og ærter i kartoffelmosen skal også gentages. Det giver både ekstra smag og en flot farve. Jeg serverde lidt dampede gulerødder og bønner til.

Paneret laks med ærte-kartoffelmos

2 personer

  • ca. 250 g laksefilet uden skind
  • Mel
  • Salt & peber
  • 1 æg
  • Rasp / blendede brødkrummer eller digestivekiks
  • 350 g kartofler
  • 100 g ærter fra frost
  • Mælk
  • Evt. smør / flydende margarine

Fjern eventuelt skind fra laksen og skær den ud i stænger.

Find 3 dybe tallerkener frem. Kom mel samt salt og peber i den ene tallerken (bland det sammen med en gaffel), ægget i en anden og raspen i en tredje. Pisk ægget let sammen med gaflen.

Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker. Kog dem indtil de er møre (cirka 15-20 minutter). Tilsæt ærterne til gryden et par minutter inden du slukker for gryden og lad dem tø op i kogevandet. Hæld herefter vandet fra og mos kartofler og ærter sammen – der må gerne være lidt ærteklumper i. Personligt kan jeg godt lide, at der er lidt klumper i kartoffelmosen, men det er jo en smagssag. Tilsæt mælk indtil mosen har den ønskede konsistens og smag til med salt, peber og eventuelt smør.

Varm en pande op med rigeligt fedtstof. Vend laksestængerne først i mel, så i æg og til sidst i rasp, hvorefter de steges gyldenbrune på alle sider.

Når laksen er færdig, er retten klar til servering.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.