Sol og burger

Dansk

2016 Cafe Mauritz 050516 (4)

I sidste uge kom mine forældre på besøg, og de var flinke nok til selv at tage maden med. Vi fik takeaway fra Café Mauritz, fordi Ledsageren havde lyst til burger, og vi har tidligere fået udmærkede burgere derfra. Det var såmænd heller ikke så ringe endda denne gang. Jeg bestilte deres Macho Nacho, som rent faktisk viste sig at være stærk, faktisk lidt for stærk for mig, men det blev løst ved at fiske jalapenos-skiverne ud. Og jeg synes altid det er bedre at en stærk burger er lidt for stærk end slet ikke smager af noget.

2016 Cafe Mauritz 050516 (2)

Vi bestilte også et par snackkurve, som vi delte. Der var lidt af det hele i: hotwings, ostedryppende poppers, kyllingenuggets, nachos, kartoffelbåde samt løgringe og en lille portion fed dressing. Nacho-chipsene synes jeg var lidt malplacerede, og dressingen passede slet ikke til dem. Resten så bestemt (heller) ikke hjemmelavet ud, så vildt imponerende var snackkurven ikke, og løgringene var ikke særlig gode. De havde fået alt for lidt i frituregryden, så de var stadig lyse og bløde, hvilket også inkluderede de løgringe, der var fyldt i min burger, så de var lidt af en skuffelse. Løgringe kan ellers være meget lækre, også selvom restauranten ikke gider lave dem selv, men det kræver altså, at de er sprøde, hvilket disse langt fra var.

2016 Cafe Mauritz 050516 (1)

Til dessert havde mine forældre købt en kage fra Wendorff-bageren, men vi var ikke helt tilfredse med den. Wendorff tager MANGE penge for deres kager, og især denne gang tog de ALT for mange penge for et ikke specielt imponerende produkt. Der var tale om en rugbrødslagkage, hvilket lyder som et mærkeligt koncept for nogen, men da jeg er gift med en sønderjyde, så er jeg blevet introduceret for nogle gode varianter, og jeg laver også selv en ganske udmærket rugbrødslagkage, hvis jeg nu selv skal sige det.

2016 Wendorff 050516 (2)

Denne her var dog ikke imponerende. For det første var bundene – især den nederste – ALT for tør. Den var ikke god at sætte tænderne i. Pynten på toppen var nogle ristede rugbrødsskiver, hvor enden der var stukket ned i cremen var blød og ubehagelig at spise og den sprøde del var for tør, for hård og for salt. Dekorationen var derfor noget vi pillede af, inden vi spiste. Derudover var der slet ikke nok fyld i, og det meste af fyldet bestod af helt almindelig flødeskum – og jeg kan altså selv piske ret meget flødeskum for de 100 kroner, som de tager for kagen! Kvaliteten levede overhovedet ikke op til prisen, og jeg synes faktisk at Wendorff burde skamme sig over at tage så mange penge for et så ringe produkt. Det var ikke en uspiselig kage, og den var ikke fuldstændig elendig, men Wendorff lover kvalitet og prisen taget i betragtning, så var det slet, slet ikke godt nok. Der var et stykke tilbage efter middagen, som flyttede ind i køleskabet, men jeg havde ikke lyst til at sætte tænderne i det, så til sidst røg det i skraldespanden.

Wendorff har meget bedre kager at komme efter, så lad rugbrødslagkagen stå urørt i butikken.

2016 Wendorff 050516 (4)

Vejret var til gengæld rigtig fint, og har også været det den sidste uges tid. I weekenden lykkedes det os også at grille to gange, så vi har fået udnyttet den første spæde sommer – også selvom det blæste en smule og parasollen hele tiden truede med at vælte ned i hovedet på os. De par gange den væltede, faldt den heldigvis væk fra os. Nu lover de jo køligere vejr i næste uge, så vi får se hvornår der grilles næste gang.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.