Når det hele bliver andefedt

Dansk

I går fik vi prøvet lidt ny mad. Det er snart nogle år siden, at Ledsageren købte en dåse confit de canard til mig, og i går fik vi endelig lukket op for indholdet (som Ledsageren udtrykte det, så lugtede det lidt som kattemad – desværre har vi ingen katte, der interesserer sig for sådan noget vådt mad, så vores var den eneste reaktion). Det så lidt sjovt ud, for fedtet var det i hvert fald! Confit de canard er generelt set and, der tilberedes indtil det er helt mørt og herefter opbevares helt tildækket af eget fedt i en dåse indtil spisning.

Vi havde at gøre med andelår, som vi stegte på en pande i rigeligt andefedt, og kødet var så mørt, at benene faldt af, når Ledsageren forsøgte at vende det. Som tilbehør var der en let salat med hytteost, limesaft, squash, friske ærter, radiser og tomater samt nogle nye, kogte kartofler, der også fik lov til at stege i andefedt. Det må indrømmes, at det er en temmelig dyr ret (især sammenlignet med anden dåsemad), men det smager lækkert.

Det nye kamera er også ankommet, så vi har testet de nye egenskaber. Det minder rigtig meget om det gamle, men vi håber meget, at det holder bedre. Hvorfor er det, at de dér ældgamle kameraer man havde, da jeg var barn, holdt i evigheder, mens de her smarte, nymodens nogen går i stykker i løbet af et par år – og desuden koster mange flere tusinde kroner? Billedkvaliteten fejler til gengæld ikke noget.

Ledsageren testede zoom-knappen:

Og kvaliteten af billeder taget i dårlig belysning:

Vi håber, at kameraet kan leve op til vore forventninger, når vi inden så længe tester det på en helt ny model.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.