Fisk til frokost

Dansk

2016 Til frokost 100416 (10)

I weekenden havde vi mine bedsteforældre på frokostbesøg for at fremvise det nye børneværelse, der dog stadig lige mangler at få sat billeder op, før resultatet kan fremvises på bloggen. Menuen bestod af små rejegryder, filoruller med karrystegt porre og kål samt nogle med revet gulerod, spinat og fetaost, dertil en hvidløgsdressing, og så var der lidt brød, der kunne pyntes med forskellige oste, hjemmelavet hummus, røget makrelmousse (der mest af alt består af røget makrel samt creme fraiche blendet sammen, men jeg synes at det smagte meget godt, bortset fra at jeg kom lidt for meget creme fraiche i, så konsistensen blev lidt tynd), ærtepuré, prosciutto og bresaola.

Filodej er faktisk en rigtig god opfindelse, og den giver (næsten) samme sprødhed, som hvis man laver forårsruller. Vi brugte også dejen til desserten, der bestod af filoruller med banan og marcipan serveret med en fraiche-fløde-lime-creme samt hjemmelavet chokoladesovs. Det var sandelig også godt. Jeg har før lavet noget lignende bare med forårsrulledej og i frituregryden, men det her er da meget nemmere og hurtigere, så det bliver sikkert gentaget på et tidspunkt.

2016 Til frokost 100416 (8)

Kattene fik også lidt at spise, da min mormor havde taget en blomst med i værtindegave, og når vi kiggede væk, så sprang de op på bordet og gnaskede lystigt i bladene.

2016 Til frokost 100416 (11)

Grønne rejegryder

4 små ramekiner

  • ca. 150 g broccoli fra frost
  • 1 lille løg
  • 200 g optøede rejer
  • Smør
  • 1 skefuld mel
  • ca. 2 dl mælk
  • ca. 100 g spinat fra frost
  • Salt og peber samt krydderier efter smag
  • Rasp

Varm ovnen op til 180 grader varmluft.

Hæld kogende vand over broccolien og lad den tø op. Skær den herefter i mindre stykker.

Hak løget fint og hæld vandet fra rejerne.

Kom en klat smør i en lille gryde og smelt det langsomt. Tilsæt en skefuld mel og rør det sammen med et piskeris. Lad melet bage lidt ud og tilsæt herefter 1 dl mælk og pisk det til en ensartet masse. Tilsæt mere mælk indtil du har den ønskede tykkelse. Konsistensen bør være som en bechamelsovs.

Tilføj nu rejer, broccoli, løg samt den frosne spinat til gryden. Drys med salt og peber og lad det koge, indtil spinaten er helt optøet. Smag herefter til med krydderier efter smag.

Smør i mellemtiden små ramekiner og drys dem med rugmel eller rasp, så de er dækket hele vejen rundt.

Fordel rejeblandingen i de små skåle. Drys rasp på toppen og læg et par små smørklatter på. Bag dem i ovnen i cirka 20 minutter, indtil toppen er gylden.

Selve rejegryderne kan nemt laves dagen i forvejen og så bages umiddelbart inden gæsterne dukker op.

2016 Til frokost 100416 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.