And og selleri i syrlig dressing

Dansk

2016 And og selleri i syrlig dressing 040416

For lidt tid siden fik jeg jo erhvervet mig selv en ny kogebog i form af “Den store salatbog” fra Karolines Køkken, og vi har også fået testet en af opskrifterne. Jeg lavede dog et par enkelte justeringer i opskriften som sædvanlig, men resultatet var rigtig fint og fremgangsmåden enkel, så det er ikke udelukket at vi returnerer til opskrften en anden gang.

And og selleri i syrlig dressing

2 personer

  • 1½ dl milda / cremefine / madlavningsfløde
  • 1 tsk æbleeddike, sherryeddike eller anden eddike efter smag
  • Salt og peber
  • ca. 300 g knoldselleri
  • 1 stor pære
  • 2 stilke bladselleri
  • ca. 300 g andebryst

Start med at blande dressingen, så den kan stå og trække smag. Bland milda med den valgte eddike og smag til med lidt salt og peber.

Skræl knoldsellerien (skær eventuelt skrællen af med en kniv) og skær den herefter i små tern og kom selleriternene i en skål. Kog en kedel vand og hæld over ternene. Lad det stå, mens du ordner resten.

Rens bladselleri og pære og skær begge dele i mindre stykker.

Steg andebrystet på en pande og drys godt med salt og peber.

Hæld vandet fra knoldsellerien og bland de to slags selleri samt pæren sammen i en skål. Hæld dressingen over og bland igen.

Skær til sidst andebrystet i mindre stykker og fordel på toppen af salaten, hvorefter retten er klar til servering.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.