Aarøsund Badehotel

Dansk

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (1)

Den 1. april var vi ude at spise på Aarøsund Badehotel. Vi har været der en gang før, for mange år siden, og nu måtte vi så se, hvorvidt deres mad levede op til minderne.

Restauranten var pænt besøgt på en fredag aften, og det virkede som om, at køkkenet var lidt presset. Det var i hvert fald ikke alle retter, der blev sat lige hurtigt på bordet. Vi lagde ud med en lille appetitvækker – som de fine kalder en amuse bouche – der bestod af lakseterrine med knas samt passionsfrugtgelé. Det var en fin lille hapser og især geléen var meget lækker. Vi blev dog lidt skuffede, som aftenen skred frem, for vi kunne konstatere, at de andre gæster fik deres appetitvækker serveret på en lille ske i stedet for bare på tallerkenen, så vi må antage at vi var forsøgskaniner hvad angår præsentationen.

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (3)

Herefter blev der hastigt sat lidt brød på bordet sammen med to slags smørelse. Det gik faktisk så stærkt, at tjeneren ikke fik forklaret hvad det var. Vi smuglyttede til hvad de andre gæster fik at vide og fandt ud af, at der var fedt i den lille hvide skål, hvilket jeg sprang over. Begge typer brød var blødt, friskt og velbagt, men den hvide bolle smagte af nøjagtig lige så meget som de billige hvide flutes, som man kan købe i store mængder i det nærmeste supermarked. Det mørke brød havde lidt mere smag i sig, men ikke meget. Det var muligvis med lidt valnød i – det var vanskeligt at vurdere. Det var udmærket brød, men smagsmæssigt ikke særligt spændende. Da vi havde tømt kurven, tilbød tjeneren at fylde op igen, men ekstra smør fik vi ikke noget af.

Den første forret dukkede også hurtigt op og bestod af blinis med creme fraiche, skalotteløg, stenbiderrogn og karse. Selve blinisen var det bedste på tallerkenen, for den var blød, lun og meget frisklavet. De resterende klassiske elementer var der ikke så meget at sige om, men der var lidt problemer med sammensætningen. Der var alt for meget løg og alt for lidt creme fraiche, så rettens største fejl var at den ikke var afbalanceret. Det smagte mere af løg end af noget andet.

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (6)

Herefter gik der en halv time, før næste ret blev sat på bordet, og det er rigtig længe at vente, når man er gravid i 7. måned og meget sulten! Jeg nåede derfor at gøre store indhug på brødkurven og ødelagde appetit, som jeg egentlig hellere ville have brugt på noget andet. Jeg var allerede begyndt at vurdere mørheden af Ledsagerens arm, da tjeneren endelig kom med mere mad.

Denne gang fik vi serveret kammuslinger med gulerodspuré samt blomkål på tre måder: som puré, i tyndtsnittede skiver samt som bittesmå buketter. Umiddelbart inden servering rev tjeneren også lidt trøffel på toppen, hvilket så meget eksklusivt ud, selvom trøflen faktisk ikke smagte af noget. Jeg er ikke ekspert i trøfler, men vi har prøvet det i andre udgaver (blandt andet en trøffel-mayo samt i en ost), hvor trøflen gik fint igennem. Her var det mest dekoration. Retten så dog meget flot ud, blomkålstreenigheden fungerede godt, og kammuslingerne var udmærkede.

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (8)

Cirka 25 minutter senere fik vi vores hovedretter. Ledsageren havde valgt deres hovedret med oksekød, kartoffel, gulerod og selleri, og det blev serveret med en god, kraftig sovs til samt nogle små fyldte pastaer, der også var rigtig spændende. Retten så meget flot ud, og kødet var eftersigende mørt. Gulerodsstykket, der ligger i midten af tallerkenen, så lidt sjov ud, for den var afpillet, så der kun var den indre stang tilbage, hvilket også er den måde, jeg tit spiser mine gulerødder på. Jeg håber dog ikke, at det er sådan, at de tilberedes i restaurantens køkken.

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (9)

Jeg havde i stedet valgt at få deres ret med brisler, hvilket egentlig stod som en mellemret, men tjeneren tog imod ordren uden at blinke, og da retten blev serveret, havde den hovedretsstørrelse, så køkkenet har ingen problemer med at gange lidt op på størrelserne, så alle bliver mætte. Jeg kan godt lide brisler – nogle mennesker er lidt hysteriske med dem, fordi de ikke falder ind under de sædvanlige kødudskæringer, men hvis man tilbereder kødet rigtigt, så er det noget af det mest møre kød man kan finde. Her havde de dog valgt at panere dem efterfølgende i stedet for blot at servere dem “direkte fra gryden”. Dette gjorde ikke så meget, men det var tydeligt at ikke alle stykkerne var lige veltilberedte. Den første brissel var en smule tør og sej, mens de to andre var klart bedre og mere møre. Sammen med brislerne blev der serveret en slags kartoffelflan samt rødbeder og samme kraftige sovs, som Ledsageren fik til sin ret.

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (11)

Herefter nåede vi til desserten, der gik under navnet “Banana split ’16”. Den bestod af en god vanilleis, et stykke bagt banan, tørret banankage, flamberet marengs samt en virkelig lækker og kraftig chokoladeganache (den lille mørke klat, der ligger til højre i billedet). Inden servering blev desserten også sparsomt pyntet med chokoladesovs.

Bananer burde næsten altid serveres bagte, for det fremhæver smagen utrolig meget. Chokoladeganachen var nok det bedste på tallerkenen, og det hele forsvandt rimeligt hurtigt. Jeg synes måske ikke, at desserten helt fik hevet den gamle traver, som en banana split nu engang er, ind i 2016, ikke iført nævneværdige nye klæder i hvert fald, men det smagte godt under alle omstændigheder. Banan, is og chokolade er jo også altid en vinder kombination.

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (12)

Det kostede 422 kr for de fire retter samt den lille appetitvækker, hvilket jeg synes er en rigtig fin pris for fire gode retter mad. Præsentationen manglede bestemt ikke noget. Det hele så flot ud og smagte godt. Retterne mangler dog lige at blive pudset lidt af, inden de når helt op på det høje niveau. Det er detaljerne, der gør en god ret til en fantastisk ret. Tjenerne var vældig flinke og hjælpsomme, men hvis man vil skubbe albuer med de fine restauranter, så skal man for eksempel altid servere for kvinderne først. Ikke at det gjorde mig noget, men det overraskede mig lidt, fordi de selv lægger op til, at deres restaurant Kejserstuen er et fint gourmetsted.

Vores besøg var derfor, alt taget i betragtning, lige så vellykket som sidst, og vi kommer gerne igen en anden gang, men jeg tror ikke, at det endnu er lykkedes Kejserstuen at hive sig op på det høje gourmetniveau, som de ser ud til at stræbe efter. Men mon ikke de når der op på et tidspunkt, for potentialet er der.

2016 Aarøsund Badehotel 010416 (2)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.