Påskefrokost 2016

Dansk

2016 Påskefrokost 270316 (2)

I weekenden var vi inviteret til påskefrokost hos mine forældre, hvor der blev serveret en længere menu af forskellige småretter. Retterne blev serveret én af gangen, hvilket var meget rart, da min mave så kunne nå at følge med til at smage det hele. Babyen trænger sig efterhånden på alle steder, så det er svært at spise et større hovedmåltid uden at føle mig fuldstændig proppet bagefter.

Bordet blev også pyntet med små, fine påskelys, og i modsætning til andre år blev der denne gang sat ild til dem. Jeg kan godt lide dekorative lys som disse, desværre brænder de sjældent særligt længe, så der gik ikke lang tid, før hønens hoved var smeltet bort.

Dagens første ret var sild, der blev serveret med en forfriskende æblesalat. Herefter var der hjemmelavede blinis med fiskerogn, efterfulgt af små sprøde hapsere med røget laks.

Fiskeretterne blev fulgt af små butterdejsskåle med hønsesalat samt rejesalat, tempurarejer med sød chilisovs samt nogle andre små butterdejstingester, hvor der var et lille stykke snegl i bunden, men ellers var det mest grønt fyld. Sneglen kunne ikke smages. Det kan så diskuteres hvorvidt dette er positivt eller negativt.

Herefter var der paté med små, sure agurker samt en salat med æg, tomat og bacon.

Dette blev fulgt af to slags pølser i form af oksepølser og lammepølser, samt to slags pastaret. Den ene var en kold pastasalat og den anden var fyldt, paneret pasta stegt i frituregryden, hvilket fungerede udmærket.

Til slut nåede vi til ostefadet, der blev suppleret med friske jordbær, som sæsonen til trods smagte fint. De var ikke helt så kraftige i smagen som rigtige sommerjordbær, men de var forbavsende gode. Derudover blev der også serveret små ishapsere samt lidt forskellig chokolade.

Herefter var vi også godt mætte, og så var der dømt siesta på sofaen. Klokken var forbi 19, før der blev sat rester på bordet til aftensmad, og det lykkedes mig at klemme en lille rejemad ned, men derefter var der heller ikke plads til andet før desserten, som bestod af fersken-is. Det var en enkel opskrift, som jeg havde set på MasterChef Australia og fortalt min mor om, og den måtte jo prøves. Der skulle kun bruges to ingredienser: 1 dåse kondenseret mælk og 1 dåse ferskner. Begge dele hældes i en skål og fryses, hvorefter det blendes og serveres. Det var dog lidt vanskeligt at få det blendet ordentligt, hvilket nok skyldes at de på MasterChef Australia bruger maskiner, der kan præstere en del mere kraft end vore simple køkkenmaskiner. Det lykkedes dog i sidste ende, og desserten smagte også meget godt. Der var en rigtig god ferskensmag.

2016 Påskefrokost 270316 (31)

I påskeferien havde mine forældre også været i Berlin, hvor de blandt andet besøgte Rittersport-butikken og købte lidt souvenirs med hjem. Udover forskelligt chokolade fik vi også en rigtig fin rittersport pose, som jeg næsten synes er for fantastisk til bare at gemme væk i skabet. Nogle af de store chokoladeplader fik vi med hjem, andre smagte vi mens vi var der. Der var blandt andet en helt ny variant med knuste tortilla chips, hvilket lyder meget mærkeligt, men faktisk smagte godt. Chokolader med for eksempel saltmandler smager sødt med lidt salt i, mens tortilla chipsene gjorde at chokoladen snarere smagte salt med lidt sødt i (uden som sagt at smage grimt). Tyskland har altid lidt flere rittersport-varianter i butikkerne end vi har i Danmark, så det kan godt betale sig at kigge sig lidt omkring, når man er der. Vi må se, hvad vi ender med at få med hjem, når vi selv tager en tur forbi den tyske grænse i weekenden.

2016 Påskefrokost 270316 (32)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.