Salat med perlespelt, squash, tomat og mynte

Dansk

2016 Perlespelt, squash, tomat og mynte 180316 (1)

For noget tid siden havde jeg investeret i en pakke sous vide tilberedt svineskank fra mærket “Meal quick”, som jeg havde købt i Netto til 29 kr for cirka 500 g. Nu skulle det så endelig afprøves, og jeg valgte at supplere måltidet med en salat med blandt andet perlespelt. For nu at komme hele vejen omkring kødet først, så var jeg meget usikker på mængden af kød, men benene optog faktisk ikke så meget af pladsen, som jeg havde forventet. Portionen så meget lille ud i fadet, men da det kom til stykket var der faktisk rigtig meget kød – så meget at jeg delte noget af mit med Ledsageren.

Ifølge pakningen skulle kødet have 20-25 minutter ved 180 grader, men det synes jeg slet ikke er nok. Vi gav det nok 30 minutter og næste gang får det nok snarere 45. Kødet er færdigtilberedt og meget mørt og lækkert, men det kan slet ikke nå at blive gennemvarmet på den angivne tid. Ledsageren var glad for krydringen på kødet, mens jeg syntes, at det var lige lovlig salt og pebret. Ledsageren har dog også en højere salt-tærskel end jeg har. Jeg var glad for, at vi serverede en let fraiche-dressing til, da det fjernede den overvældende del af salt-mængden.

I samme mærke kan man også få svinekæber, pulled pork og spareribs, hvor vi dog ikke har afprøvet nogle af de andre varianter endnu. Netto har dog tilbud på dem igen i denne uge, så vi købte et par ekstra svineskanke og en pulled pork til at fylde op i fryseren sammen med de svinekæber, som jeg købte tidligere. Deres spareribs så dog ikke anbefalingsværdige ud. Det var en meget lille portion til pengene og bestemt ikke nok til at mætte to personer, så vil man gerne have spareribs er der langt bedre alternativer at købe ind af.

Tilbehøret blev en overraskende vellykket salat med ovnbagte (egentlig tilberedte vi dem i Actifry’eren) grøntsager, perlespelt og mynte. Mynten gav lige den smule ekstra, der løftede retten.

Salat med perlespelt, squash, tomat og mynte

2 personer

  • 1 dl perlespelt (kan erstattes med perlebyg, brune ris e.l.)
  • ca. 250 g cherrytomater
  • 1 mindre squash eller ½ stor (ca. 200 g)
  • Salt & peber
  • En smule olie
  • 3 forårsløg
  • 1 lille håndfuld mynteblade

Opvarm ovnen til 200 grader.

Kog perlespelt sammen med cirka 1½ dl vand og tag det af varmen, når det er færdigt. Hæld eventuelt overskydende vand fra.

Mens perlespelten koger skylles og halveres cherrytomaterne og squashen skæres i tern. Vend grøntsagerne i en smule olie, hæld dem i et fad og bag i ovnen i cirka 25 minutter, indtil de er blevet bløde.

Strø en smule salt og peber i den færdigkogte perlespelt og rør rundt. Hak forårsløg og mynteblade fint og bland det sammen med perlespelten. Når grøntsagerne er færdige, blandes de ligeledes med perlespelten, hvorefter retten er klar til servering.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.