Til fødselsdag i marts

Dansk

2016 Fødselsdag 120316 (1)

For en uges tid siden var vi endnu engang inviteret til fødselsdag i familien, da en onkel og en tante gjorde fælles bord. Vi var inviteret til frokost-tapas-bord, hvor der blev serveret et større udvalg af gode retter. Der var blandt andet frikadeller og lun leverpostej, diverse kødpålæg og oste, små ricottaruller omviklet med skinke, postejer, syltet tilbehør, lidt salater, pesto og små tørre kiks til dyppelse, byg-selv-bruschetta med hvidløgsolie og finthakket tomat, og sikkert nogle andre ting, som jeg lige har glemt.

Blandt de søde elementer var der blandt andet en velbagt citroncheesecake. Jeg er egentlig aldrig nået til at få afprøvet selv at bage en cheesecake – hver gang jeg har lavet cheesecake, har det været den ubagte slags, der bliver sat med husblas, men jeg burde snart gøre et forsøg. Nu er jeg selvfølgelig også stor tilhænger af flødeskum og andre cremede indslag, og de bagte cheesecakes er lidt mere faste og tørre i det, hvilket måske også er en af grundene til, at jeg ikke har kastet mig over projektet. De bagte smager dog også godt.

2016 Fødselsdag 120316 (21)

Derudover var der også tre købte kager fra Wendorff-bageren i Svendborg. Jeg bød selvfølgelig til, da kagerne skulle sættes på bordet, og kunne derfor placere dem strategisk, således at jeg var så heldig at få tiltusket mig marcipanpæren fra den ene af kagerne. Det skal jo også have nogle fordele at være hjælpsom.

Den kage, som i hvert fald Ledsageren og jeg bedst kunne lide, var Wendorffs Lise Nørgaard kage. Den består af en sprød, knasende nøddebund, som giver god kontrast til den hvide chokolademousse, hvor der også er vendt pærestykker i. Chokoladekagen er dog helt sikkert også en favorit – chokolademoussen er fantastisk lækker, blød og cremet og minder meget om en gateau marcel. Chokoladekagen kan dog have lidt svært ved at stå alene, for der er ikke andet i den end chokolade, hvor Lise Nørgaard kagen er afbalanceret med flere forskellige teksturer og smage. Chokoladekagen er mest cremet mousse, også selvom der er en smule chokoladekage i bunden – dette skal dog ikke forstås som noget negativt, for den smager fortsat fantastisk.

2016 Fødselsdag 120316 (28)

Den tredje kage kaldte de en “praline tærte”, og det var den eneste af de tre kager, som vi ikke før havde smagt. Den mindede meget om chokoladekagen, forstået på den måde at kagen mest af alt bestod af creme. Der var lidt kage rundt i kanten for at holde sammen på det hele, men det forsvandt hurtigt i cremen, når man først havde taget et stykke. Selve cremen var god og smagte som karamelliseret kondenseret mælk. Den var meget sød og kunne have haft gavn af en lidt sprød nøddebund eller lignende. Kagens største problem var dog at cremen var alt, alt for flydende. Så snart det første stykke var skåret, så faldt det hele sammen og flød ud på serveringsfadet. Når man betaler i omegnen af 100 kr for en kage, så skal den altså også levere nogle flotte snit, og selvom chokoladekagen også mest af alt består af mousse, så blev stykkerne stadig fint stående på tallerkenen. Smagsmæssigt var pralinetærten fin, men den var ikke velafbalanceret som pærekagen, og selve udførelsen af kagen var ikke god nok til prisen.

2016 Fødselsdag 120316 (25)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.