På weekend med den bagte is

Dansk

2016 Spisning 110316 (1)

Sidste weekend var vi på besøg hos mine forældre, da der var dobbelt fødselsdag i familien. Ankomstdagen var fredag, hvor aftensmaden blandt andet inkluderede en salat med pære, bladselleri og blåskimmelost, hvilket fungerer ganske udmærket, så længe ostestykkerne ikke er alt for store.

Desserten stod min far for, og han lavede en gammel kending, der består af kagebund toppet med bær og vanilleis, som herefter dækkes med marengs, der bages sprødt i ovnen. Klassisk men lige så velsmagende som for 20 år siden.

Til kaffen var der indkøbt lidt kager fra Kvickly-bageren i Svendborg, hvor de også sælger Meyers kager. Her fik vi endnu engang en Claus Meyer “hindbærsnitte”, men bunden var denne gang væsentligt underbagt, hvilket ikke var så positiv en oplevelse. Til gengæld var brownien god og fyldig. Der var også indkøbt fire flødeboller – 1 almindelig uden drys, 2 almindelige med kokos og 1 med jordbærskum. Jeg var hurtig og snuppede den der stak udenfor, hvordan de almindelige smager ved jeg derfor ikke. Den med jordbærskum var OK, men jeg syntes det var synd, at den var dækket af mørk chokolade, for jordbær smager ikke så kraftigt igennem, så smagen blev hurtigt druknet af det sprøde lag. Jeg syntes også det var lidt underligt at drysse tørret hindbær (tørret jordbær er jo efterhånden ikke vanskeligt at finde) på toppen af en jordbærflødebolle, så for Kvickly-bageren handler det vist mest om at sige at de har mere end én type flødebolle end at sammensætte smagene på bedste vis. Det var dog overordnet set en udmærket flødebolle, både hvad angår størrelse og mængde af sprød chokolade og blødt fyld.

2016 Spisning 110316 (8)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.