Kagedage på Nimbs Terrasse

Dansk

2016 Nimbs kagebord 270216 (8)

Ledsageren og jeg snakkede på et tidspunkt om, hvad vi gerne ville nå, inden der dukker en baby op om et par måneder, og jeg havde jo både hørt og læst om det eksklusive kagebord på Nimbs Terrasse i Tivoli. Her var så anledningen til at få det besøgt.

Selve restauranten er ganske nydelig, og personalet er høfligt og professionelt. Vi blev anvist et bord ved vinduet, skønt der ikke var så meget at kigge på, da Tivoli var lukket og i gang med større renovationer til når de åbner op igen i april (dog vandrede Tivolis store påfugl stadig rundt udenfor og viftede med halefjerene). Drikkevarer er inklusive i besøget, og vi fik hver et glas Cava, hvor Ledsageren skiftede mellem at drikke af det ene og det andet glas, så vi stadig kunne følges ad. Derudover var friskt vand på bordet, som vi gjorde god brug af, og vi havde frit valg ad libitum mellem kaffe, te og varm kakao.

2016 Nimbs kagebord 270216 (4)

Vi valgte begge den varme kakao, selvom jeg vidste at jeg hurtigt ville blive for mæt til at drikke særlig meget af den, men så havde vi lidt at starte på, mens vi ventede på at kagerne blev serveret. Der kom en tjener forbi to gange i løbet af vores besøg og tilbød at fylde koppen op, men så snart vi var gået ombord i kagerne, havde jeg ikke plads til andet flydende end vand. Det var nu heller ikke en synderlig imponerende kakao, må jeg indrømme. Den smagte meget ordinært og slet ikke så fantastisk, som den varme chokolade vi for nylig fik på Kongebrogaarden. Der var ikke meget chokoladesmag i, og den smagte mest af alt som noget, man lige hælder fra en katon og op i en gryde.

2016 Nimbs kagebord 270216 (6)

Flødeskummet blev også ret kedeligt præsenteret, hvis man nu skal gå helt ned i smådetaljerne. Det så ikke elegant ud i skålen, og når jeg rørte i det med min teske (selve skålen med flødeskum havde ikke sin egen ske med, så vi måtte bruge dem vi rørte i kopperne med) var det tydeligt, at flødeskummet havde stået en rum tid, før det blev sat frem. Der var til gengæld en god portion af det, men jeg må indrømme, at jeg undrede mig over præsentationen, for præsentation er ellers Nimbs spidskompetence.

2016 Nimbs kagebord 270216 (5)

Kagerne blev serveret i deres eget lokale, hvor konditoren gik rundt og introducerede bagværket, fyldte op når fadene blev tomme og hjalp med at skære for, i hvert fald hvad angik etagekagen, hvilket sikkert var en god idé, så den ikke falder ned midt i det hele. Jeg kan med rimelig sikkerhed sige, at det er det smukkeste kagebord, jeg har set. Der var gjort noget ud af alle kagerne, både de store kager, som man skar selv, og de små portionsanrettede hapsere. De var alle sammen meget flotte.

2016 Nimbs kagebord 270216 (7)

En af mine favoritter var de franske makroner med passionsfrugt. Dem fik jeg nogle stykker af, og jeg savner dem allerede. Der var også en meget lækker kage med solbærmousse, der var sprængfyldt af smag, og derudover også bestod af en god chokolademousse. Der var også en hel chokolademoussekage på en rigtig lækker browniebund, og her kunne man virkelig smage, at der blev brugt gode råvarer, for chokoladesmagen var kraftig og gennemtrængende. Jeg tog lidt flødeskum tiltænkt den varme kakao for at stå lidt imod med, for den var fyldig men meget god.

Etagekagen så meget flot ud, men den smagte egentlig ikke af noget særligt. Bundene blev introduceret som Victoria sponge, fyldet var en knapt så spændende og meget tung chokolademousse og pynten var smørcreme. Her var det måske mest skønhed før substans (eller også er det bare de danske smagsløg, der dominerer).

Det britiske tema fortsatte med deres scones, som der var to varianter af – en almindelig og en med rosiner. Vi syntes dog, at der var kommet alt for meget salt i dejen, så det var ikke helt en favorit. Desuden undrede jeg mig over, hvor flødeskummet eller endog den clotted cream var blevet af, for det er ellers traditionelt tilbehør til scones, udover syltetøjet. I stedet blev der serveret smør til, men så skulle de måske have bagt almindelige “danske” boller i stedet for scones.

2016 Nimbs kagebord 270216 (22)

Jeg var også rigtig glad for de små fine citrontærter. Der var god syrlighed i og et godt lag marengs på toppen. Der var små glas fyldt med en slags karamelliseret flødecreme pyntet med jordbærkompot, knasende kugler og lidt friskt jordbær på toppen. Jeg var sådan set mest imponeret over det friske jordbær, der faktisk smagte af noget, for de fleste steder på denne årstid serverer udelukkende “friske” jordbær, der enten er småsure eller smagløse. Men ikke på Nimb. De kaldte cremen for panna cotta, men det synes jeg nu ikke, at den var fast nok til. Karamelcreme er mere passende, og den smagte fint uagtet navnet.

Blandt de små hapsere var der også en lille brownie med saltkaramel, som også var rigtig god, og en slags mazarin med pistacie, der så lidt flottere ud end den smagte. Der var små boller fyldt med creme, smukke citronmåner der smagte mere af marcipan end citron, hasselnøddemakroner halvvejs dyppet i chokolade, kokosmakroner med masser af god kokos, og nogle små høje kager, som jeg ikke lige kender navnet på, men de smagte mere dampet end bagt, så det er muligvis også et britisk indslag.

Der var “frugtflæsk” og tre slags skumfiduser. Skumfiduserne havde en rigtig fin konsistens, men de lyserøde og de grønne smagte ikke af så meget. Til gengæld var den med lakrids rigtig fin. Der var en rigtig fin lagkage, som de vist sagde var lavet med mælkecreme. Den var meget neutral i smagen, men den havde et rigtig flot snit (som jeg ikke rigtig har fået fanget på billederne). Toppen var holdt i rødt med friske bær og den nederste bund var ligeledes rød, mens moussen i midten var lilla. Hvad den skulle smage af udover farven lilla ved jeg dog ikke.

Der var to fine minikager i muffinstørrelse, den ene med æble og den anden med bær. Den med æble var jeg dog ikke helt så vild med, da den smagte som om at der var sejt æbleskræl på toppen. Der var også en cheesecake, hvor bunden var mest spændende og smagte som brunkager. Der var et lunt indslag i form af kirsebær-clafoutis, der blev serveret med en vanillecreme. Jeg syntes at der manglede nogle små skåle til at hælde lidt vanillecreme i til at tage med hen til bordet, for gæsterne tager jo mange små stykker kage på én gang og hælder man vanillecreme ud over sin clafoutis, så ryger det hurtigt på alle kagerne. Jeg synes godt, at der kunne have været lidt mere kirsebær i kagen, men jeg var fan af at der overhovedet var et lunt indslag. Det fortæller også noget om, hvor friske kagerne er.

Der var også en rigtig god bærtærte med et tykt lag bær under låget, og blandt småkagerne fandt vi én med abrikos og én med dild/krydderurter. Sidstnævnte fungerede sådan set rigtig fint og smagte ikke dårligt eller underligt, selvom det er sjældent at jeg får småkager med krydderurter i, men det var ærgerligt, at der også her var kommet lidt for meget salt i småkagedejen. Den sidste småkage, som jeg troede ville være en tør chokoladesmåkage, viste sig i stedet at være en både blød og lækker chokoladekransekage, så den var også rigtig god.

Jeg har for længst mistet overblikket over hvor mange forskellige elementer, der var på kagebordet, så jeg håber, at du har fulgt bedre med! Der var selvfølgelig også frisk frugt, hvis man lige trængte til en ganerenser, men dér nåede jeg aldrig hen. Desuden har jeg glemt at nævne kyskagerne, som så meget fine ud, men det var det eneste ud over frugten, som jeg ikke nåede at smage, da ren marengs ikke er det jeg er mest vild med. Ledsageren fortalte dog, at de smagte godt, og de så i hvert fald vældig dekorative ud. Kyskager er faktisk en nem og enkel måde at lave spiseligt pynt til et kagebord.

Vi var meget, meget mætte, da vi endelig nåede den sidste kage. Nimbs kagebord er smukt, veldækket og varieret, og det er jo en sand drøm for kageelskere. Prisen for et besøg? 300 kr. per person. Kommer man i Tivolis åbningstid, så skal man lægge indgangsbillet til Tivoli på yderligere cirka 100 kr. oven i – hvilket også er grunden til at vi valgte at besøge stedet, da vi gjorde.

Er det så pengene værd? Tjaaaa … Jeg har bestemt ikke fortrudt mit besøg, og jeg kunne godt – mange år nede af vejen – finde på at komme igen, men det er ikke et sted, som jeg vil besøge ofte, for 300 kr. for kage ad libitum, også af denne kvalitet, er rigtig mange penge. Er du kageelsker, så giver Nimb dig en kageoplevelse for livet, men som “hverdagskost” er prisen lige i overkanten. Jeg kan jo også se fra diverse anmeldelser andre steder, at de har sat prisen 50 kr. op siden for bare to år siden, så de ved nok, hvad de vil have for det. Skal man betale de cirka 100 kr. oven i for overhovedet at komme ind i Tivoli, så synes jeg personligt, at det bliver alt for dyrt.

Ja, men er det så pengene værd? For kageentusiasten, der kan værdsætte kvaliteten, som der diskes op med, og for oplevelsen, der kun dukker op én gang i årtiet – ja! For andre …. så er der billigere alternativer, hvis man gerne vil have et stykke kage til kaffen.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.