Fisk, rosenkål og appelsin

Dansk

2016 På besøg 180216 (4)

For en lille uges tid siden var vi inviteret til middag hos mine bedsteforældre, hvor der var blevet dækket op med et lillat tema.

2016 På besøg 180216 (1)

Forretten var lidt tun serveret med salat samt tempurarejer i sur/sød-sovs, hvilket er en af mine absolut favoritter. Ifølge de officielle anbefalinger til gravide må jeg egentlig ikke spise tun grundet de mængder af kviksølv, der er i så store rovfisk. Faktisk anbefaler de også at børn heller ikke spiser tun, i hvert fald ikke de store tunbøffer, men tun fra dåse er knapt så galt, fordi der her bruges mindre fisk. Ledsageren holder dog øje med mig hele tiden, så jeg kan ikke altid slippe afsted med at spise tun, så han byttede en af sine tempurarejer for min tunsalat. Det var så også i orden.

2016 På besøg 180216 (2)

Til hovedret var der kotelet i fad med blandt andet selleri og rosenkål. Sidstnævnte får jeg ikke så tit, men jeg kan faktisk godt lide det, og nu hvor man kan købe rosenkål på frost, så kan det godt være, at jeg burde involvere det i madlavningen noget oftere. Selve kødet var utroligt mørt, og man behøvede egentlig ikke en kniv for at skære det ud. Det havde også fået et par langsomme timer over nænsom varme.

Til dessert var der en lækker appelsinfromage serveret i chokoladeskal, og det kan man altså heller ikke gå helt galt i byen med. Fromage er godt nok en gammel traver, men det bliver den bestemt ikke ringere af. Den lette syrlige smag kombineret med den luftige konsistens og så lidt flødeskum til, det smager jo fantastisk.

2016 På besøg 180216 (7)

Vi var godt mætte bagefter, men da der blev tilbudt varm kakao med flødeskum (eller, som jeg plejer at indtage det, flødeskum med varm kakao), så måtte jeg lige have et halvt krus med.

2016 På besøg 180216 (9)

Jeg fik også en lille gave til babyen i form af et par fine, små tæpper med hjerter på. Det skal der nok blive brug for på et tidspunkt.

2016 På besøg 180216 (10)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.