Hvid fisk i spinatgratin

Dansk

2016 Hvid fisk i spinatgratin 160216 (6)

Vi prøvede en ny fiskeret i går, inspireret af en opskrift fra “Den Store Diabeteskogebog” af Fiona Hunter og Heather Whinney. Jeg justerede dog i den, især i mængden af fisk, da jeg personligt synes at 350 g fisk til deling mellem fire personer er lige lidt nok.

Ved første øjekast så opskriften lettere omstændelig ud, men egentlig er den ret hurtig at lave. Jeg serverede en lille, hurtig salat til bestående af iceberg, tomat og bladselleri, og jeg tænker at pasta også vil passe godt. Her kan man eventuelt koge pastaen og blande den i sovsen, inden fadet ryger i ovnen. Opskriften kaldte på kuller, jeg brugte rødspætte og enhver anden hvid fisk kan også bruges. Det er en meget blød ret, derfor synes jeg også at det er vigtigt, at rugbrødsraspen på toppen er helt sprød, da det hele ellers bliver lidt for blødt-i-blødt.

Hvid fisk i spinatgratin

2 personer

  • 2 skiver rugbrød (kan erstattes af groft brød eller færdigkøbt rasp)
  • 2 forårsløg
  • ca. 300 g rødspættefilet eller anden hvid fisk
  • 3 dl mælk
  • Smør/margarine
  • 1 spsk hvedemel
  • 150 g frossen spinat
  • ca. 20 g blandet ost, gerne parmesan blandet med en mere smeltevenlig ost som fx mozzarella
  • Salt, peber, paprika, chiliflager og andre krydderier efter smag

Hjemmelavet rasp

Hvis du bruger færdigkøbt rasp, kan du springe punktet over.

Varm ovnen op til 200 grader.

Blend rugbrødet, hæld krummerne i et lille fad og sæt det i ovnen i cirka 10 minutter, indtil det er ristet tørt. Rør eventuelt lidt i fadet undervejs. Sæt det til side indtil du skal lave resten. Det kan nemt laves lang tid i forvejen og opbevares i en tætsluttende dåse.

Spinatgratin

Varm ovnen op til 200 grader.

Hak forårsløgene.

2016 Hvid fisk i spinatgratin 160216 (2)

Læg fiskefileterne i en gryde og hæld mælken over. Drys godt med salt og peber. Kog fisken i mælken ved svag varme i cirka 5 minutter, eller indtil du kan rive fisken i stykker med en gaffel. Tag fisken op og læg den i et fad. Riv den ud i lidt mindre stykker. Hæld mælken op i en kande.

Kom en klump smør/margarine i den nu tomme gryde og smelt det. Tilsæt melet og pisk det, indtil det bruser lidt op, og opbagningen bliver gylden. Tilsæt herefter mælken lidt efter lidt og rør rundt, indtil det bliver til en jævn sovs. Smag til med salt, peber, paprika og eventuelt andre krydderier efter smag.

2016 Hvid fisk i spinatgratin 160216 (3)

Kom forårsløg og den frosne spinat i sovsen. Rør rundt indtil spinaten er helt optøet og smag til igen.

Kom rugbrødsraspen tilbage i blenderen sammen med ost i mindre stykker samt chiliflager og blend igen, indtil osten er blendet.

2016 Hvid fisk i spinatgratin 160216 (1)

Hæld sovsen over fisken og fordel den jævnt, så den dækker fisken hele vejen rundt.

2016 Hvid fisk i spinatgratin 160216 (4)

Strø til sidst oste- og chiliraspen henover og bag gratinen i ovnen i cirka 10 minutter, indtil det begynder at boble i kanten.

Server med en grøn salat og eventuelt frisk pasta.

2016 Hvid fisk i spinatgratin 160216 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.