Det hele flyder sammen i en større fiskestime

Dansk

2016 Weekendbesøg 220116 (8)

Forrige weekend var vi på besøg hos mine forældre. Vi fik at vide, at hvis vi kunne komme allerede om fredagen, så ville aftensmaden bestå af sushi, og det har vi jo svært ved at modstå hjemme hos os. Der blev bestilt rigeligt med sushi, og MÅSKE (selvom det lyder usandsynligt) blev der spist lidt mere end man havde behov for. Jeg kan godt i korte perioder af gangen spise så meget sushi, at jeg ikke kan spise mere, men det er heldigvis en sindstilstand, der efter nogle dage hurtigt går over igen. Det var rigtig god og flot sushi, og vi havde bestilt en særlig menu, hvor man fik cirka 4 stykker af hver rulle og i alt 17 forskellige slags, og det er jo lige noget for mig.

Desserten var en fastelavnsbolle, som også var rigtig god. Der var frit slag mellem sveske, nougat, hindbærsyltetøj eller rom & solbærsyltetøj og efter et første fejlslagent forsøg endte jeg i sidste ende med alligevel at få den med hindbær. Vi mente jo alle, at det var mest nærliggende, at den med hindbær havde lyserød glasur, men det viste sig så at være den mørke i stedet (i stedet er pink den farvemæssige beskrivelse af rom). Men da Ledsageren gerne ville have den med rom & solbærsyltetøj (og var endt med den med hindbær), så var det et nemt byt.

2016 Weekendbesøg 220116 (9)

Om lørdagen var vi på babyudsalgstur, hvor der blev indkøbt alverdens ting. Vi købte også en ammepude, hvilket ikke er så farligt, som det lyder. Det er en U-formet pude, som man kan have rundt om maven, og så ligger babyen oven på. Det gør, at man lettere kan slappe af i skuldrene, hvis man skal sidde og holde babyen i længere tid. Senere, når babyen kan sidde op, kan man bruge den som rygstøtte til babyen, så den ikke falder bagover og slår sig. Puden var selvfølgelig også på tilbud, men vi følte os lidt snydt, fordi puden og det betræk, den var iklædt, var to forskellige produkter pakket sammen i den samme plastikbeholder, og selvom der godt nok stod to forskellige priser på pakken (hvilket vi troede var før og efter priserne), så synes jeg det er rigtig dårlig stil ikke at skrive den samlede pris for hele det produkt man køber. Altså, alle puderne var allerede iklædt betrækket – så synes jeg altså også at det er ét produkt at man køber. Men sælgere af babyudstyr går også meget op i at snyde folk. De vil rigtig gerne have at kommende forældre køber en masse unødvendigt bras. Indtil videre tror jeg at Ledsageren og jeg ikke er faldet for langt ned i deres uoverskuelige jagtmarker. Når først man er røget i et af deres huller, er det ikke sikkert at man kommer op igen.

Frokosten har jeg ikke fået et billede af, men der var lidt fiskefrikadelle, almindelig frikadelle og varmrøget laks, og til dessert delte vi en “Claus Meyer hindbærsnitte”. Den var lidt større end en almindelig hindbærsnitte, så den kunne godt deles i fire smagsprøver af god størrelse, selvom den naturligvis også var lidt dyrere. Den smagte godt, men de fleste af os mente nu, at det ikke var en rigtig hindbærsnitte. Der var et godt lag hindbærsyltetøj, men i stedet for hvid glasur og krymmel på toppen var der rørsukker, hvilket fik kagen til at ligne mere et kryds mellem en hindbærsnitte og en makronsnitte. Den smagte som sagt fint, men hindbærsnitte vil vi nok ikke kalde den hjemme hos os. Det er begrænset, hvor meget man kan ændre på en sand klassiker, før den ikke længere lever op til sit navn!

2016 Weekendbesøg 220116 (11)

Til aftensmad bestod forretten af en fisketrio. Der var en lille skål hummersuppe og to stykker flute – det ene med rejer og det andet med røgede muslinger gratineret med ost. Sidstnævnte smagte faktisk godt, selvom jeg normalt ikke er så meget til muslinger. Her gjorde de dog ikke skade på nogen.

2016 Weekendbesøg 220116 (13)

Til hovedret var der gåsebryst, selvom mine forældre ellers havde stukket os blår i øjnene og lovet os lam, serveret med kartoffelmos i en stor svamp samt rodfrugter. Det er efterhånden sjældent, at vi får kartofler hjemme hos os, så det er altid godt at få kartoffelmos engang imellem.

2016 Weekendbesøg 220116 (14)

Desserten var en lille anretning bestående af et stykke nougattærte (der gemmer sig bag glasset), en citronsmåkage samt en creme, som jeg i øjeblikket har glemt hvad bestod af, men der var vist en eller anden form for bær i, og så lidt vindruer på toppen.

Besøget sluttede med et større morgenbord dagen efter, hvor vi også fik taget os godt af den serverede brunsviger.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.