Tid til mad

Dansk

2016 Spisning 020116 (2)

I starten af januar var vi på besøg hos mine forældre, hvor vi fik serveret en fire-retters-menu. Til dem, der ikke drikker alkohol, var der et glas alkoholfri daddel-champagne, der smagte udmærket men mest af alt bestod af æblejuice (den så dog vældig festlig ud og lignede også til forveksling champagne).

2016 Spisning 020116 (5)

Den første ret bestod af blinis med røget laks serveret med cremefraiche og hakket rødløg.

2016 Spisning 020116 (3)

Hovedretten var en gryderet med blandt andet cocktailpølser og bacon serveret med ris, en blandet salat med ananaskirsebær og appelsin, samt nogle meget lækre ovnbagte dadler, der var fyldt med ost og omviklet med bacon. Den salte bacon passede rigtig godt til den søde daddel, og osten gav lige lidt ekstra. Det kan varmt anbefales.

Tredje ret var en brie-lignende ost bagt i sin lille trækasse i ovnen, så den var helt smeltet – sådan lidt fondue-agtigt. Det var dog ikke rigtig til at dyppe sit brød i osten, for så blev det siddende, så osten måtte i stedet komme til brødet. Der blev lavet nogle seriøse ostestrenge.

Desserten var en smuldrekage med pære og after eight, hvilket også smagte rigtig godt. Jeg kan godt lide smuldrekager – den søde, sprøde topping står som fin kontrast til næsten en hvilken som helst frugt eller bær man kommer i kagen. Det eneste negative man kan sige om en smuldrekage er at den ikke er synderligt fotogen, men det betyder heldigvis ikke noget for smagen.

2016 Spisning 020116 (14)

Besøget blev afsluttet med morgenmad dagen efter, hvor der også var fastelavnsboller, for jul og nytår er knapt nok skubbet for døren, før alle supermarkeder og bagerier tager hul på næste højtid. Fastelavnsboller smager nu også godt, selvom jeg nok bedst kan lide de helt store med flødeskum (men de passer så ikke så godt på et morgenbord). Vi må se, om vi ellers når at få fastelavnsboller i år. Vi lægger jo mere vægt på pandekagens dag (som altid ligger tirsdagen efter fastelavnssøndag), så det er ikke så tit, at jeg når til fastelavnsbollerne før det bliver tid til pandekager.

2016 Spisning 020116 (15)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.