Nytår 2015

Dansk

2015 Nytår 311215 (11)

Nytår valgte Ledsageren og jeg at holde derhjemme, bare os to og kattene. Vi trængte til at geare ned og have en stille aften alene. Da ingen af os interesserede os for det sprang vi dronningens nytårstale over og så i stedet Mythbusters, indtil der var “Godt nytår, Mr Bean”, som jeg altid ser i forbindelse med nytår, hvis jeg kan komme til det, ligesom “Glædelig jul, Mr Bean” hører juleaften til.

2015 Nytår 311215 (6)

Aftenens menu skulle være helt nede på jorden, hvor den nærmest kunne gå selv, så første ret var sushi, vi havde hentet. Det var udmærket sushi med både lidt reje, lidt laks og lidt kylling, da man som gravid jo helst skal undgå tun og den slags på grund af tungmetallerne (det er først nu, at man rigtig opdager hvor meget sushi, der egentlig består af tun).

Anden ret var et lille “tapas-bord”, primært med oste, men der var også lidt forskellige pølser, røget laks og anderillette.

For noget tid siden i Tyskland havde vi investeret i nogle små vinflasker, hvor der lige er et par glas i, for når jeg ikke drikker alkohol, så kan det være lidt kedeligt for Ledsageren at skulle åbne en almindelig flaske bare til sig selv. Derudover købte vi også nogle flasker med saft, så jeg til særlige lejligheder alligevel kunne nyde et glas sammen med ham. Til nytår prøvede jeg en rød årgang, som vist var med solbær. Farvemæssigt lignede den rigtig meget den væske, som Ledsageren hældte i sit eget glas.

Herefter var jeg meget, meget mæt, og jeg forsøgte at skubbe desserten så længe som muligt, men det kunne jo også blive for sent, så derfor måtte vi til sidst spise den. Jeg havde tidligere på dagen lavet en trio af chokolademousse, som alle smagte godt men ikke alle var helt som jeg havde håbet på. Den bedste var den lyse lavet på marabou daim, for den havde den helt rigtige luftighed. Så var der en hvid mousse med revet lime, som også smagte godt men var blevet lidt grynet, fordi hvid chokolade og syre ikke altid enes lige godt. Endelig var der en mørk mousse, som var meget massiv og meget kraftig i smagen, så den smagte godt, men den var meget tung. Den blev serveret med lidt hjemmelavet skovbærsyltetøj i bunden og flødeskum.

2015 Nytår 311215 (21)

Vi ventede på midnat og skålede i henholdsvis champagne og 7-up og spiste lidt hjemmelavet kransekagekonfekt fra julen og lidt fyldte chokolader. Da klokken slog tolv gik vi udenfor, hvor der alligevel var meget flot fyrværkeri at stirre sig blind på, selvom vi ikke bor inde midt i den store by. Der var nogle rigtig flotte raketter og batterier til at lyse himlen op for os hele vejen rundt.

Kattene tog de høje lyde forholdsvist roligt – der var i hvert fald ingen panikslagne dyr til at fare os om benene, så jeg tror at vi alle fik et godt nytår.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.