Dobbelte chokolade-småkager

Dansk

2015 Småkagebagning 281115 (4)

To af årets julesmåkager er baseret på en opskrift fra “Kokkens bog om cookies” af Hilaire Walden. Det eneste, som jeg rigtig ændrede på, var smagsgiverne. Jeg lavede to gange grundopskrift, og til den ene dej tilsatte jeg sukat samt hvid chokolade (og pyntede dem med smeltet mørk chokolade) og til den anden dej tilsatte jeg nougat og marcipan.

Jeg synes at sukat passede rigtig godt til – det gav et lidt sødt/syrligt/sejt islæt, så jeg vil helt sikkert prøve at få bagt nogle flere småkager med sukat på et tidspunkt. Varianten med nougat og marcipan blev også rigtig god, men begge ingredienser er ret bløde at arbejde med, så egentlig burde jeg have smidt dem lidt på frys, inden jeg skar dem i tern og så blandede dem i dejen. Som det nu var, så blev det hele snarere mast sammen, hvilket gav dejen en helt anden tekstur, så det nærmest blev en anden småkage. De smagte dog stadig meget godt, og jeg forsøgte så vidt muligt at bibeholde de forskellige farver i dejen, så man skal passe på med ikke at blande det alt for voldsomt sammen.

Twist din småkage

15-20 stk, afhængig af størrelse

  • 115 g smør
  • 115 g sukker
  • 1 tsk vanillepulver (kan udelades)
  • 1 æg
  • 150 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • Et strø salt
  • 75 g havregryn

Fyld 1:

  • 150 g grofthakket hvid chokolade
  • ca. 100 g sukat

Fyld 2:

  • 150 g marcipan, skåret i tern
  • 150 g nougat, skåret i tern

Fyld 3:

  • 150 g grofthakket hvid chokolade
  • 150 g grofthakket mørk chokolade

Fyld 4:

  • 150 g marcipan, skåret i tern eller 150 g grofthakket hvid chokolade
  • Revet skål af et par citroner eller lime

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft. Læg bagepapir på to bageplader.

Kom smør i en skål og pisk det lyst og blødt. Tilsæt sukker og vanillepulver og pisk det godt sammen. Tilsæt æg og pisk det igen til en ensartet masse.

Bland hvedemel sammen med bagepulver og salt i en anden skål og rør det i smørblandingen.

Klargør det fyld du gerne vil bruge. Vælg 1 udgave fyld til 1 portion af småkagedejen.

Tilsæt havregryn samt det valgte fyld til dejen og bland det sammen.

2015 Småkagebagning 281115 (3)

Brug et par skeer eller dine fingre til at sætte småkageklatter på bagepladerne. Tryk dem lidt flade.

Bag én plade af gangen i cirka 10-15 minutter, indtil de er gyldne.

Lad småkagerne afkøle og pynt dem eventuelt til sidst med smeltet chokolade.

2015 Småkagebagning 281115 (11)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.