Kokosmakroner

Dansk

2015 Småkagebagning 281115 (9)

En af årets julesmåkager er kokosmakronen. Jeg nærstuderede internettets forslag til hvordan en sådan skal tilberedes og endte med at prøve en opskrift, der efter sigende skulle være afstedkommet fra Mette Blomsterberg. Jeg valgte dén, fordi jeg gerne ville have en opskrift, der inkluderede marcipan. Jeg er dog ikke specielt imponeret over resultatet. Jo, kokosmakronerne smager fint, men jeg kan på ingen måde smage marcipanen, og så synes jeg egentlig det er lidt spild at komme det i. Her nedenfor gengiver jeg opskriften, som jeg eventuelt vil lave den næste gang, det vil sige at marcipanmængden er fordoblet i forhold til hvad jeg kom i denne gang. Man kan også bare udelade den – eller tilføje en anden spændende smagsvariant eller julekrydderi, som man nu lyster.

Det er faktisk utrolig nemt at lave kokosmakroner – i hvert fald selve dejen, da man bare skal bruge sukker, æg og kokosmel, eventuelt marcipan og måske chokolade til at dyppe bundene i. Det svære er at forme dem til små toppe, som jeg jo selvfølgelig insisterede på at gøre. Det tog lang tid. Man kan jo også bare klemme massen sammen til små kugler, men juletræsformen er da noget mere dekorativ.

Jeg fandt også opskrifter, der udelod æggene og i stedet kom kondenseret mælk i, hvilket sikkert også kan fungere rigtig godt. Jeg har dog ikke testet hypotesen, og så tænker jeg, at man nok skal udelade noget af sukkeret, hvis man bruger kondenseret mælk, for kondenseret mælk er meget sødt. Jeg udelod i forvejen 100 g sukker i min udgave af opskriften. Det bliver også en overraskende stor portion, for selvom 300 g kokosmel lyder af lidt, så fylder det meget.

Kokosmakroner

Ca. 50 stk.

  • 200 g marcipan
  • 200 g sukker
  • 300 g kokosmel
  • 3 æg
  • 200 g chokolade til at dyppe bundene i (kan udelades)

Læg marcipanen på frys i et stykke tid og riv den herefter groft. Alternativt kan du også bare skære den i små tern eller mase den sammen med resten af ingredienserne.

2015 Småkagebagning 281115 (7)

Kom sukker, kokosmel og æg i en skål, tilsæt marcipan og rør eller ælt det hele sammen til en sammenhængende masse. Sørg for at æggene er godt fordelt, da det er dette, der holder sammen på det hele. Sæt det på køl i et par timer.

Opvarm ovnen til 180 grader og kom bagepapir på en bageplade.

2015 Småkagebagning 281115 (8)

Form kokosmassen i den ønskede form og sæt de små kokostoppe på bagepladen. Jeg tog en klump op og maste den godt sammen til en oval masse, hvorefter jeg gentog processen indtil jeg havde en ti stykker, som jeg herefter formede til små juletræer. Samlebåndsarbejdet fik det til at føles som om, at hele processen tog knapt så lang tid, for det tager rigtig lang tid at forme 50 små juletræer! Dejen er meget skrøbelig, så det kræver lidt forsigtighed at arbejde med den.

Bag herefter kokosmakronerne i cirka 10-15 minutter, indtil de er gyldne.

Lad småkagerne køle helt af, og smelt herefter chokoladen og dyp bundene heri. Når chokoladen er størknet, kan de spises. Det er bedst at bruge lidt ekstra chokolade, så man ikke skal tørre de sidste kokosmakroner henover bunden i håbet om at få dem alle dækket, da det ikke giver et så pænt resultat (se Eksempel 1 yderst til højre på nedenstående billede). På den anden side bliver du jo nødt til selv at spise alle de kokosmakroner, som ikke lever op til standarden.

2015 Småkagebagning 281115 (13)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.