Hindbærsnitter

Dansk

2015 Hindbærsnitter 090915 (12)

Der findes mange måder at bage hindbærsnitter på. Én variant er at bage bundene separat og så lægge dem sammen omkring syltetøj bagefter. Det er som sådan også udmærket, men der er mange af den type (ikke alle), som jeg synes rigtig hurtigt bliver meget tørre og kedelige – især dem fra bageren, hvor de typisk bliver solgt som “friske” hindbærsnitter, selvom de blev bagt ugen før.

Sådan bager jeg ikke mine hindbærsnitter. Jeg bager dem i en form for at holde på syltetøjet, og syltetøjet bliver bagt med for at tilføre smag og fugtighed til bundene.

Ledsageren synes, at hindbærsnitter er en af mine kendingskager, også selvom jeg egentlig ikke bager dem så tit. I grunden er der egentlig ikke særlig mange kager som jeg bager “tit”, fordi jeg godt kan lide at prøve nye opskrifter, men der er da visse opskrifter, som jeg ender med at bage mere end to gange, og her hører min hindbærsnitteopskrift under.

Hindbærsnitter

En kage på cirka 20 x 24 cm – skæres ud i ønsket størrelse

  • 300 g mandler (kan udskiftes med andre nødder)
  • 300 g hvedemel
  • 200 g sukker
  • 300 g smør
  • 1-2 æggeblommer / 1 bæger pasteuriserede æggeblommer
  • 1 stort glas hindbærsyltetøj af god kvalitet
  • Flormelis
  • Krymmel

Varm ovnen op til 200 grader almindelig ovn. Find en firkantet bageform på cirka 20 x 24 cm eller en springform på cirka 26 cm i diameter. Kom eventuelt bagepapir i formen, hvis du ikke har en smart form som mig, der nemt kan skilles ad.

2015 Hindbærsnitter 090915 (1)

Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem fint, men det gør ikke noget, hvis der stadig er lidt klumper i. Det skal ikke have konsistens som hvedemel.

Tilsæt mel og sukker og blend det igen kort for at blande det hele sammen.

Skær det kolde smør i mindre stykker og kom det i foodprocessoren. Blend indtil det lige nøjagtig har samlet sig, og der ikke længere er store stykker smør i dejen – men ikke længere tid end det, for så bliver smørret for varmt.

2015 Hindbærsnitter 090915 (4)

Hæld dejen ud på bordet og tilsæt æggeblomme lidt efter lidt (pisk æggeblommen lidt sammen med en gaffel først i et glas, hvis du bruger blomme fra et helt æg). Tilsæt kun lige nok æggeblomme til at samle dejen.

2015 Hindbærsnitter 090915 (5)

Del dejen i 3 cirka lige store portioner, kom dem i husholdningsfilm og tryk dem lidt flade. Læg dem på køl i 15-30 minutter.

Tag den første portion dej ud og rul den ud, så den passer til formen. Læg den nederst. Det gør ikke noget, hvis du ikke kan flytte dejen i ét stykke – det kan ikke ses bagefter, så bare lap den sammen.

2015 Hindbærsnitter 090915 (6)

Bag bunden i ovnen indtil den er gyldenbrun. Tag imens den næste portion dej frem og rul den ud.

Tag kagen ud af ovnen og smør et pænt lag syltetøj på. Læg herefter bund nummer 2 oven på, og bag kagen igen, indtil den øverste bund er gyldenbrun.

2015 Hindbærsnitter 090915 (7)

Rul imens den tredje og øverste bund ud. Når bund 2 er færdig, smøres igen syltetøj på, hvorefter den tredje bund kommes på og bages, indtil den er gyldenbrun. Gik den øverste bund også lidt i stykker, da du flyttede den? Skidt med det! Det er derfor vi kommer glasur på.

2015 Hindbærsnitter 090915 (8)

Når kagen er bagt helt færdig, afkøles den helt. Lav herefter glasur ved at blande flormelis med vand. Hvis du sigter flormelis ned i skålen, går det nemmere og hurtigere at blande det til en pæn glasur (nogle gange springer jeg det over og fortryder det bagefter). Glasuren skal være rimeligt tyk men stadig smørbar (så størkner den hurtigere). Spred glasur ud på toppen, lad det lige sætte sig en lille smule, så krymlet ikke forsvinder helt ned i de hvide snelag, og strø så krymmel på.

Lad glasuren størkne helt og skær herefter hindbærsnittekagen ud i passende stykker, eller server den som én stor kage.

2015 Hindbærsnitter 090915 (10)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.