Lemoncurd

Dansk

2015 Lemoncurd 090915 (3)

Jeg laver det egentlig ikke så tit, og jeg vil nok ikke klassificere det som et sundt produkt, for der er rimeligt meget smør og sukker i, men det er en sjov afveksling til det mere traditionelle syltetøj, og så fungerer det rigtig godt i blandt andet kager og roulader, fordi syrligheden spiller godt sammen med de søde bunde. Min opskrift på lemoncurd er baseret på en opskrift fra Rikke Grybergs “Byens bedste kager“, men justeret en lille smule, fordi jeg har skåret lidt ned i smør og sukker og tilføjet ekstra citron. Lemoncurd er ikke svært at lave, men det kræver tålmodighed, da man skal stå og stirre længe på det for at sikre sig, at det ikke brænder på eller skiller.

Lemoncurd

Cirka ½ liter

  • 3 citroner
  • 150 g sukker
  • 3 pasteuriserede æg
  • 100 g smør

Vask og tør citronerne. Riv den gule skal ned i en lille gryde og pres herefter citronerne og kom citronsaften i gryden sammen med sukker og æg.

2015 Lemoncurd 090915 (4)

Varm gryden op over svag varme og rør jævnligt, indtil cremen tykner. Temperaturen skal nå op på cirka 75 grader, men jeg måler sjældent efter. Cremen tykner yderligere i køleskabet.

2015 Lemoncurd 090915 (5)

Tag herefter gryden af varmen, tilsæt smørret og blend det i cremen med en stavblender. Man kan eventuelt også bare komme smørret i til sidst og lade det smelte af sig selv i den lune gryde, men det har jeg aldrig afprøvet.

Hæld på glas og opbevar det på køl i køleskabet. Uåbnet kan det holde sig et par uger.

2015 Lemoncurd 090915 (7)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.