Snart den sydlige sols sidste stråler

Dansk

2015 Italien 11 210715 (5)

Årets sommerferie når snart sin afslutning, hvilket vist også er fint nok, da vi efterhånden er i midten af oktober og supermarkederne har allerede fundet julevarerne frem. Denne morgen startede med cornflakes og mælk, yoghurt med friske jordbær samt en lille muffin at slutte af med.

Jeg husker ikke navnet på den by, som dagens udflugt gik til (jeg burde huske altid at fotografere et byskilt ved ankomst), men den var også vældig spændende at vandre rundt i. Kortet blev nærstuderet i både fysisk form og på telefon for at afværge vildfarelse:

2015 Italien 11 210715 (9)

Lidt sceneri fra byen:

Efter dagens udflugt gik jagten ind på frokost, og vi endte i det sædvanlige supermarked. En af de retter, som jeg gerne ville smage, mens vi var i Italien, var cannoli, hvilket er et fyldt bagværk. Kender man til Cake Boss, ved man sikkert hvad det er. Desværre er cannoli en mere sydlig dessert, så de var ikke rigtig til at opstøve i vores område. I supermarkedet fandt vi dog en “andenrangs” udgave, der lignede, selvom de ikke helt smagte som de burde. En cannoli skal jo – når det er rigtigt – være frisk og sprød, og denne her var knapt så frisk og meget blød. Den smagte dog udmærket, og tættere kommer jeg nok ikke på en cannoli medmindre jeg bager dem selv.

2015 Italien 11 210715 (16)

Terrassen på hotellet ved spisetid:

2015 Italien 11 210715 (18)

Vi valgte at spise i restauranten igen, og denne gang havde de meget travlt, da der var gang i et større selskab samtidig (nogle vældig snakkende turister). Forretten ankom indenfor en rimelig tid, hvor jeg fik tomat med mozzarella, min mor fik noget tørret skinke med rucola og friske jordbær, hvilket fungerede rigtig fint, og de to andre fik vist skinke med melon. Den første gang vi spiste i restauranten, var der nogle ved et nabobord, der fik skinke med melon, og det blev NOGET mere dekorativt anrettet, end det Ledsageren fik serveret – så jeg håber da at det var fordi, at de havde MEGET travlt i køkkenet, selvom et køkken aldrig bør slække på kvaliteten, uanset hvor mange gæster de får.

Til hovedret valgte min mor den kyllingeret, som jeg fik den første aften, og min far fik retten med oksekød. Deres menukort er meget begrænset, så jeg tror man bliver rimeligt træt af at spise der, hvis man spiser der hver dag. Før hovedretten fik vi også pastaret, hvor Ledsageren fik gnocchi i tomatsovs (igen) og jeg fik den indbagte pasta (også igen), så de billeder hopper jeg over. Jeg valgte en fiskeret, som jeg dog ikke var så vild med. Fisken var såmænd udmærket, men der var ikke meget andet til end lidt tomatsovs og oliven. Nå ja, der skulle også være kartofler til, men jeg måtte lede meget længe efter dem! Hvis man stirrer sig blind på billedet, kan man måske ane nogle små klumper i sovsen. Det er kartoflerne. Og så er jeg ikke så stor fan af oliven, selvom disse her ikke var så forfærdelige som så mange andre oliven. Men altså, ikke min favoritret.

2015 Italien 11 210715 (31)

Og her er hvad Ledsageren fik serveret:

2015 Italien 11 210715 (32)

Hvis det ikke fremgår tydeligt nok af billedet, så fik han i stedet for den bestilte wienerschnitzel en lang næse. De havde lavet en fejl i køkkenet og forsøgte i stedet at servere en fiskeret for ham, hvilket han ikke var interesseret i, så der gik cirka 20 minutter, før han endelig fik noget at spise. Da tallekernen så blev sat på bordet, så retten sådan her ud:

2015 Italien 11 210715 (34)

Okay, fra en anden vinkel var der også lidt tilbehør med:

2015 Italien 11 210715 (35)

Til dessert valgte både Ledsageren og jeg dagens dessert, hvilket var en meget lækker marengs-kage med bær i sovs. Den var dog hurtigt spist!

2015 Italien 11 210715 (36)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.