Grill, sommer og alt for mange grader

Dansk

2015 Grillaften 040715 (1)

Der er et forfærdeligt sommervejr i Danmark i øjeblikket, og det er næsten ikke til at være i soveværelset om natten, fordi der er så varmt og lummert. Det ville være dejligt med lidt aircondition, men det vil de vist have penge for at installere.

Men i sommerens anledning stod menuen på grill, for det skal jo også ordnes mens tid er. Grøntsagerne bestod af Ledsagerens tzatziki, friske ærter samt grøntsagsspyd med squash og peberfrugt. Af kød prøvede vi os med at grille laks og spareribs, og så selvfølgelig grillpølser, som det sig hør og bør. Vi får rester i aften, så det gjorde ikke noget, at der var en del kød til overs.

Vi fik også en lille velkomstdrink, der bestod af en havtornssodavand, som min mor gav os, da vi var på tur sammen til Rügen. Jeg er ikke ekspert i hvordan havtorn smager, men man kunne godt smage, at sodavanden ikke bare var en appelsin-vand. Den smagte ganske udmærket og duftede lidt som abrikos-sodavand.

2015 Grillaften 040715 (3)

Vi trængte også til lidt god mad, for vi – og især Ledsageren – havde knoklet hele dagen i haven med blandt andet klipning af hæk. Jeg gav op efter tre timer, men Ledsageren blev ved indtil de sidste blade var fejet sammen. Derudover fik jeg også småstudset jordbærplanterne lidt og samlet ind til aftenens dessert. Planterne er rigtig flotte og fyldt med bær i år, og jeg fik faktisk samlet en stor skålfuld. Der er stadig mange grønne bær tilbage, og også en del røde, der ikke er helt modne endnu. Det er den bedste høst vi har fået, siden vi flyttede ind for fem år siden, men det har også været en kamp uden lige at få mit ønskede jordbærbed. Jeg er glad for, at det endelig ser ud til at være lykkes.

Jeg havde ikke regnet med, at der ville være nok jordbær til at servere jordbær med fløde (hvilket der endte med at være), så i stedet fik vi jordbær med vanilleis, minimarengs og flødeskum, hvilket er mindst lige så godt.

2015 Grillaften 040715 (2)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.