Flere isninger

Dansk

2015 Isdag 250615 (2)

Fryseren var efterhånden løbet tør for hjemmelavet is, så i sidste uge lavede jeg is til den helt store guldmedalje. Vi købte for snart længe siden en masse plastikbøtter i portionsstørrelse, således at vi kun behøver at tage den is op, som vi rent faktisk spiser. Jeg endte med at fylde den tomme fryser op med 44 nye bøtter, hvilket vist svarer til cirka 11 liter is. Så det var ikke så ringe endda.

Jeg forsøgte mig også med nogle lidt sundere varianter denne gang, som vi dog ikke har fået testet endnu, blandt andet en omgang banansorbet, hvor jeg dog tilføjede lidt hakket mørk chokolade, da banan ellers godt kan gå hen og blive lidt for meget i længden. Af de sundere typer var der også sukkerfri vanilleis kombineret med jordbær-/hindbærsorbet, hvilket lyder lovende.

2015 Isdag 250615 (3)

Blandt de “almindelige” varianter, blev der til syv bøtter med Ledsagerens foretrukne skildpadde-is, og jeg lavede bær-is, chokoladeis, nutellais og en rigtig god nougat-is, men der kom også cirka 400 gram nougat i, så den havde bare at smage godt! Ismasserne blev kombineret på kryds og tværs med forskelligt fyld, som bestod af kiksesmulder og browniestykker (rester fra Ledsagerens snickers-trifli), marcipan, chokoladestykker, karamelsovs lavet på kondenseret mælk, hjemmelavet chokoladesovs og småkagedej (cookie dough). Jeg kan rigtig godt lide Ben & Jerry’s cookie dough is, men jeg synes det er rigtig svært at lave en cookie dough dej, som jeg synes er værd at spise rå. Jeg tror ikke helt at det lykkedes denne gang heller, men nu får vi at se. Jeg tror muligvis, at tricket ligger i at fylde en masse sukker i, hvilket kan forklare hvorfor mine indtil videre ikke har fungeret, da jeg altid holder tilbage på sukkeret, når jeg bager småkager.

Vi har to ismaskiner at køre isen på, og jeg bruger altid begge to, når jeg holder Store Isdag, da det ellers tager dage at lave det hele (og jeg var stadig i køkkenet fra cirka kl. 8 til kl. 15). Derudover starter jeg altid ud med at lave den “neutrale” vanilleis, som herefter fordeles i mindre skåle og blandes med fx smeltet nougat eller chokolade, så jeg måtte ty til post-its for at være sikker på at holde styr på hvad der var hvad.

Indtil videre har de nye isretter bestået deres endelige eksamen, men vi bliver selvfølgelig ved med at teste indtil de alle kan defineres som OK.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.