Jagten på Rügen, Dag 2

Dansk

2015 Rugen 230515 (123)

Den første morgen i Rügen startede med friske rundstykker og blandt andet nutella, for det hører sig til når man er på ferie i Tyskland. Vejret var dog ikke helt det bedste, så det regnede en del, da vi tog afsted. Vi gik en tur i en af de nærliggende byer, hvor vi kiggede lidt på butikker. Her faldt vi blandt andet over en lille butik, der havde alskens små, sjove figurer til haven.

I en af de andre butikker havde de også en masse sjove tekander:

2015 Rugen 230515 (23)

Rügen er en mindre ø, så det er et rigtigt strand-område, og vi fik også gået på en del forskellige strande mens vi var der, selvom jeg bestemt ikke er strand-menneske. Alt det dér sand, det ender altid alle vegne. Det så ud som om de havde gang i en eller anden form for sandslotskonkurrence, hvor vi blandt andet så dette her:

2015 Rugen 230515 (7)

Som vist nok er en kopi af denne bygning, der ligger lige ned til stranden:

2015 Rugen 230515 (21)

Byen:

2015 Rugen 230515 (13)

Stranden:

2015 Rugen 230515 (19)

Et andet stykke strand vi besøgte er kendt for en lang, lang bygning, der blev bygget under 2. verdenskrig af tyskere, der gerne ville undgå soldaterlivet, hvis jeg korrekt erindrer det vi fik fortalt. Nu til dags er de dog i gang med at renovere den enorme bygning til beboelse, men der er stadig meget lang tid til før det hele ser knapt så fortrøstningsløst ud.

Herefter gik turen videre til et fyrtårnsbesøg, og vi fik set hvor lunefuldt vejret er for tiden, selv i Tyskland, for nedenstående billeder blev taget cirka 1-2 timer efter de ovenstående, og der er jo en sæson til forskel.

Her havde de også gang i sandslottene:

2015 Rugen 230515 (68)

Vi var ikke vildt sultne, især ikke efter den store nutella-morgenmad, så vi delte lidt forskelligt fra en af boderne på stedet. Min mor og jeg delte en “fischbrötchen”, som er noget de sælger rigtig meget af i området, og selve den panerede fisk var også rigtig god, men stykket var for lille til brødet, og det lille flute var det billigste af det billigste man kan finde, og så var det ikke engang lunet før vi fik det, så det var helt sejt og ret kedeligt at spise. Fisken var i det mindste friskstegt, men det var ikke lige denne her omgang, der har overbevist mig om at fischbrötchen er vejen frem.

2015 Rugen 230515 (73)

Dagens udflugt gik videre til Karls Erlebnis-Dorf, som er et stort “landbrug”, hvor de specialiserer sig i jordbær. Vi var der ikke så længe, men der var en del at lave for småbørnsfamilier med klappegeder, stor legeplads og meget, meget mere. Vi var dog bare en tur inde i butikken, som er en helt hal fyldt med alskens jordbærprodukter, og så har de efter sigende verdens største tekandesamling. Jeg fik købt et glas jordbærsyltetøj med lime, som der også var smagsprøve på, og dén kombination fungerede rigtig fint, og så købte jeg også nogle små glas honning, der var kombineret med marcipan, havtorn, jordbær og blåbær. Det har vi dog ikke fået smagt endnu, så denne anmeldelse må komme senere. Når jeg siger “købe”, så mener jeg “listede ned i mine forældres kurv”.

Karls Erlebnis-Dorf er dog et meget fint sted at besøge, og de har også åbent bageri, hvor man kan se at de bager brød og også få smagsprøver. De har et særligt jordbærbrød, som dog ikke var noget særligt. Jeg kunne mærke lidt knas fra jordbærkernerne, men derudover var det kun farven og ikke smagen der gik igennem. Noget nyt på stedet fra sidst mine forældre var der var en pandekagesmedje, hvor en enkelt medarbejder styrtede frem og tilbage, mens hun bagte pandekager ud i ét væk. Dem måtte vi selvfølgelig også smage, og de var faktisk virkelig gode. De har både søde og salte pandekager, og de søde kostede cirka 50 kr, mens madpandekagerne var lidt dyrere. De har ikke så stort et udvalg, men jeg prøvede deres æblevariant, som blev serveret med æblekompot med store stykker æble, vanilleis, creme og flødeskum (som dog smagte mest af den slags man sprøjter fra dåse). De andre fik Karls særlige jordbærpandekage med jordbærgrød, der stadig havde hele jordbær i, samt to slags is. Pandekagerne var rigeligt store og tykke, så der var et godt måltid i sådan én. Det skal vi helt sikkert have igen, hvis vi kommer forbi en anden gang.

Aftensmaden var hurtig at kaste sammen og bestod af blandt andet pasta og en sovs fra glas med svinekødsstykker og bacon samt salatrester fra dagen før. Vi fik også smagt på en jordbærsodavand vi købte tidligere på dagen.

Efter aftensmaden gik vi en tur ned til havnefronten, hvor der blandt andet ligger en dykkerklokke, som man kan komme ind i og herefter blive sænket ned under vandet. Det var dog ikke noget vi prøvede, og man skal vist vide noget om hvornår man kan regne med at se interessante fisk svømme rundt i området, da det ellers godt kan blive lidt af en kedelig oplevelse (fortalte mine forældre, der prøvede sidste år og kun fik set en vandmand).

Da vi kom hjem fra vores gåtur spiste vi resten af den lækre kage fra dagen før. Den savner jeg allerede.

Og til sidst lidt flere billeder fra området vi boede i:

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.