Fødselsdag i maj

Dansk

2015 Fødselsdag 020515 (1)

I weekenden var vi til tripel-familiefødselsdag, hvor min mor, en af mine onkler og en af mine niecer blev fejret. Sidstnævnte fyldte 6 runde år (de to andre fyldte “gammel”), så hun havde fået lov til at bestemme det meste af menuen. Derfor bestod forretten af pølsehorn – samt byg-selv-rejecocktail (med melon, salat, agurk, rejer, krebsehaler og cremefraichdressing), for dem der måske gerne ville have lidt mere end det.

2015 Fødselsdag 020515 (2)

Hovedretten var spaghetti med kødsovs, hvor min mors tilføjelse af bacon dog ikke faldt helt i fødselarens smag. Den røgede essens der blafrede om kødsovsen opstod dog af andre årsager end tilstedeværelsen af bacon, men det skal pointeres at retten på ingen måde smagte brændt. Der var både almindelig spaghetti samt en variant med spinat, og derudover var der også et fad med kylling, svampe-flødesovs, edamamebønner og broccoli.

Til dessert var der en lækker jordbærkage, bestående af en god, svampet mazarinmasse med et lag chokolade, herpå kagecreme og toppet af med friske jordbær, samt lidt ekstra flødeskum ved siden af. Desserten blev serveret på lidt blandede tallerkener, hvor jeg fik den gode af dem, da der var et billede af en kat på min.

Til kaffen var der også kage, som niecen også havde udvalgt. Denne gang en chokoladekage formet som et hjerte med lys i og pyntet med glimmer, så vi alle endte med at få glimmer i hele ansigtet, mens vi spiste.

Mellem retterne lykkes det mig også at få et fint billede af min mors nyeste skud på stammen – en lille gruppe grønne asparges. De er fortsat meget små og ranglede, men vi må jo håbe at det bliver en del af aspargesmenuen til næste år.

2015 Fødselsdag 020515 (9)

Derudover havde en af mine andre onkler også taget en gave med til min mor bestående af en solcelledrevet ugle. Nu var den jo ikke ladet op i går, så det lykkes os ikke rigtig at se den i aktion, men efter sigende skulle den blinke med øjnene, når det bliver mørkt. Jeg håber at vi kan se dens evner ved selvsyn, næste gang vi er på besøg.

2015 Fødselsdag 020515 (22)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.