Lakridsfestival 2015

Dansk

2015 Lakridsfestival 280215 (1)

Helt tilbage i februar endte jeg på Lakridsfestival i Fredericia med mine forældre, da de udsendte en invitation, som jeg selvfølgelig ikke kunne sig nej til. Det er ret dyrt at komme ind til Lakridsfestivalen, det kostede vist 250 eller 300 kr, men det var til gengæld også rigtig godt. Der var smagsprøver en masse! Summerbird var også med, og de uddelte så mange smagsprøver, at vi næsten ikke kunne nå at være med. De havde et helt tårn af lakrids-flødeboller man bare kunne tage af, og som vi endte med at få spist mindst tre stykker af hver, før mætheden satte ind, og vi måtte give os i kast med noget andet. Sv. Michelsen var også med, med nogle rigtig lækre (og store!) stykker chokolade, og der var te og ren lakrids og kage og en lille udstilling med lakrids i alle dens uforbearbejdede udtryk.

Et sted fik man skyr-is og man kunne “lave” sin egen lakrids. Dette skete ved at man valgte det indhold man gerne ville have i sin lakrids (jeg valgte hasselnødder og tørret tranebær), og dette hakkede man så meget fint. Så fik man udleveret en lille klump lun og blød lakridsmasse, som man så rullede de hakkede ting ind i, hvorefter lakridsen blev rullet til en pølse, skåret i mindre stykker og så rullet i pulver, for eksempel lakridspulver. Det var såmand vældig interessant at få lov til at prøve, selvom de forventeligt havde fejlvurderet hvor lang tid det tog ét hold at lave lakrids, så der var lang kø, og jeg tror ikke alle kunne nå at få prøvet, før man blev gennet ud af festivalen igen.

I starten var der også lidt lakrids-snak og en TV-kokkedame demonstrerede et par retter og gav smagsprøver på noget lakrids-mysli. Vi fik også en velkomstdrink i form af varm kakao med flødeskum og lakridspulver, hvilket også fungerede rigtig godt, selvom det var lidt svært at drikke/spise uden en ske, da lakridsen smeltede fast på toppen af flødeskummet. Men er man glad for lakrids, så er kakao, flødeskum og lakrids ikke en dum kombination. I drikkevareafdelingen var der også en mand med fra et cocktailfirma, som demonstrerede til den helt store guldmedalje. Jeg smagte dog ikke på det, da jeg jo ikke drikker alkohol, så jeg synes måske godt at der kunne have været en lige så spændende alkoholfri drink, men det var så også det enestse på messen, som jeg ikke udnyttede.

Jeg synes stadig det var dyrt, men det var alligevel så vældig godt, at jeg godt kunne finde på at komme igen næste år. Og så håber jeg at det er lige så godt. Nogle gange opdager festivaler at de satte lidt for mange penge til det første år, og så bliver gentagelserne knapt så imponerende. Men jeg håber da!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.