Det store påskebord

Dansk

2015 Påskefrokost 030415 (44)

I anledning af påsken havde mine forældre inviteret til en mindre påskefrokost. Når jeg siger “mindre”, så mener jeg at der kun var omkring 10 serveringer, plus det løse. Menuen behøver jeg ikke gå så meget i dybden med, da der blev udleveret menukort, som kan ses her:

2015 Påskefrokost 030415 (7)

Mine favoritter var nok – udover de søde indslag, selvfølgelig – æggeretterne (selvom vagtelæg smager præcis som almindelige hønseæg, så er de da noget mere festlige at se på, og så får de rejerne til at se enorme ud), majsklatkagerne med røget laks (og den røgede laks var vitterligt så rød, som den ser ud til at være på billedet, så der florerede rygter om at det i virkeligheden var røget ørred, hvilket dog muligvis udelukkende var grundløse beskyldninger) og kyllingelårene, men der var naturligvis ikke nogle dårlige retter på bordet. Tærten havde også en god smagssammensætning, den lidt “unge” tærtebund til trods.

Desserten var en dejlig smuldrekage, hvilket man vist heller aldrig kan gå helt galt i byen med (og det er underordnet at hver gang man forsøger at fotografere en smuldrekage, så ligner det mest en klat et-eller-andet på tallerkenen – køn er smuldrekagerne ikke, men frugt, knas og fløde går op i en højere enhed smagsmæssigt), og til kaffen var der intet mindre end tre kager. Den ene var en meget lækker hjerteformet mandel-appelsinkage, den anden en god nougatlagkage (jeg var tidligere på dagen blevet erhvervet til at lave små påskekyllinger af marcipan, hvilket var mit bidrag til årets påskefrokost, mens Ledsageren fik lov til at skære laks i skiver), og den sidste kage var en hjemmelavet citronmåne. Jeg var lidt i tvivl omkring citronmånen for den var en anelse klæg i midten, og jeg kunne ikke helt vurdere om det var meningen, da vi jo ikke havde smagt kagen før, og der var meget marcipan i den. Næste morgen satte min far lidt kagerester på bordet, og her havde citronmånen sat sig helt perfekt, så det var i virkeligheden bare et spørgsmål om tid.

Der var nok mad til at brødføde en mindre hær, så 6 voksne og 4 børn gjorde ikke de helt store indhug. Vi har i øjeblikket lidt kagerester i fryseren til en anden god dag, hvor vi synes at vi skal mindes påsken 2015.

Det var en rigtig god frokost med mange spændende retter, og jeg tror nok at jeg nåede hele vejen rundt, også selvom jeg var meget mæt bagefter, og der var overraskende nok ingen af os, der skulle have aftensmad senere.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.