I citronfromagens navn

Dansk

For noget tid siden var det påske, og så endte vi på besøg hos mine forældre. De kom dog selv hjem fra ferie den dag, så vi var blevet enige om at lave lidt sammenskudsgilde til aftensmad, så jeg fik lov til at stå for desserten. I anledning af den gule højtid faldt valget på citronfromage, som nok er noget vi får for sjældent, for det smager i grunden fantastisk, også selvom det tænkes som værende “en af de gamle” desserter. Det er dog ikke for sjov at citronfromage er en klassiker, så her kommer den citronfromageopskrift, der endnu ikke har fejlet mig.

Mine forældre stod for resten af aftenens menu, og her fik vi til forret godt brød med lidt forskelligt kryddersmør, pesto og diverse, og til hovedret var der grillspyd med mørbrad og pølse serveret med kartoffelkroketter og lidt af årstidens grønt.

Citronfromage

4-6 personer

  • 5 blade husblas
  • 3-4 æggehvider (eller 3 bægre pasteuriserede æggehvider)
  • 3 dl flødeskum + ekstra til pynt
  • 3-4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede æggeblommer)
  • 100 g sukker
  • 2 citroner

Start med at lægge husblas i blød i koldt vand.

Skyl og tør citronerne godt.

Find tre skåle frem. Kom æggeblommerne i den største skål sammen med sukkeret, flødeskum i en anden skål og æggehvider i en tredje skål.

2015 Citronfromage 020515 (2)

Rækkefølgen hvormed det hele piskes sammen er meget vigtig. Æggehvider skal altid piskes med helt rene piskeris, da man ellers risikerer at de ikke vil samle sig. Start derfor med at piske æggehviderne, så flødeskummet og til sidst æggeblommerne. Så er det ikke nødvendigt at rengøre piskerisene hver gang.

2015 Citronfromage 020515 (3)

Riv den gule (ikke den hvide, bitre) del af citronerne ned til æggeblommerne.

2015 Citronfromage 020515 (4)

Halvér citronerne, pres dem og kom saften op i en lille gryde. Varm den langsomt op over lav varme. Når citronsaften er blevet varm, klemmes vandet af husblassen, der herefter tilsættes til citronsaften. Rør rundt indtil husblassen er opløst – det går meget stærkt. Citronsaften må ikke være glohed, så hvis den er blevet for varm, sættes den i køleskabet for at køle lidt af.

Hæld citronsaft-med-smeltet-husblas ned i de piskede æggeblommer og vend det hele sammen. Vend herefter flødeskummet i og til sidst æggehviderne. Sørg for at vende det hele forsigtigt sammen, så alt luften ikke bliver slået ud af desserten. Hæld til sidst det hele i en stor skål eller portionsglas og pynt med flødeskum inden servering.

Et voilá! Hurtigt, enkelt og lækkert.

2015 Citronfromage 020515 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.