Vaffeldag 2015

Dansk

2015 Vaffeldag 250315 (5)

Endnu en helligdag kom og gik. I går skød vi påskeferien i gang med fejring af Vaffeldag 2015.

Vaflerne bestod af de sædvanlige med vanille og kærnemælk. Vi lavede også et lille eksperiment efter Ledsagerens ønske, hvor vi dryssede lidt rosiner på vaflen umiddelbart inden bagning, hvilket fungerede udmærket, men Ledsageren var lidt i tvivl om hvilket tilbehør, der passede til, så det skal man nok planlægge nærmere efter hvis det skal være en anden gang. Personligt er jeg ikke helt så vild med rosiner, så jeg foretrak egentlig mine vafler uden, men det er noget der kan gøres, så derfor er det godt at man har forsøgt.

Tilbehøret bestod i år af:

  • Hjemmelavet syltetøj
  • Sukker og kanelsukker
  • Sirup
  • Flødeskum
  • Jordbær/solbær-skum (flødeskum vendt sammen med jordbær/solbær-syltetøj)
  • Hjemmelavet chokoladeis
  • Karamelliserede nødder og banan
  • Hjemmelavet lun chokoladesovs

Chokoladesovsen var bare chokolade smeltet sammen med lidt minimælk, og det fungerede fint, så det gjorde ingen skade at vi piskede alt fløden til skum i stedet for at hælde noget af det i sovsen.

Vi fik mere end rigeligt af vafler, og endte faktisk med at fryse de sidste 3-4 ned. Efter vi købte vores fine dobbelt-vaffeljern, går det meget stærkt med at få bagt vafler, så vi bliver nødt til at holde pause undervejs. Førhen sad vi jo og kæmpede om vaflerne som vilde dyr, men disse barbariske tider er heldigvis forbi nu. Dobbelt-vaffeljern er med til at vedligeholde civilisationen og burde nok være et lovkrav i ethvert høfligt hjem.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.