Tærtens Dag 2015

Dansk

2015 Tærtens Dag 140315 (2)

Den 14. marts 2015 var det atter engang international Tærtedag. Til aftensmad fik vi en god tærte med blandt andet kylling og feta, og til dessert fik vi rester fra fryseren, da vi i øjeblikket har en del gode sager på frys, og jeg synes ikke at jeg ville bage en ny sød tærte, når vi allerede havde græskartærte, chokoladetærte og citrontærte i fryseren! Citrontærten er en hel (lille) tærte, så den lod vi blive til en anden god gang, men der var lige to store stykker græskartærte samt en lille håndfuld minichokoladetærter, som vi forsøgte at sætte til livs, akkompagneret af flødeskum.

2015 Tærtens Dag 140315 (1)

Grov tærte med kylling og feta

2 personer

  • 30 g hasselnødder
  • 30 g rugmel
  • 100 g skyr
  • 3 æg
  • salt & peber
  • ca. 100 g kylling (1 kyllingefilet)
  • 1 peberfrugt
  • 1 rødløg
  • 150 g hytteost
  • ca. 100 g feta
  • ca. 50 g røget filet (pålæg)

Varm ovnen op til 180 grader og find et fad på cirka 20 cm frem.

Blend hasselnødderne og kom dem i en skål sammen med rugmel, skyr, 1 æg samt salt og peber. Rør det hele sammen og fordel det i bunden af tærtefadet. Smør det ud i et jævnt lag (det er en meget våd dej).

Bag tærten i cirka 20 minutter. Tag tærten ud og stik i bunden, indtil den falder sammen (den har det med at hæve meget op).

Skær imens kylling i tern og steg det let på en pande, gerne med krydderier efter eget valg – det behøver ikke være helt gennemstegt, men forsteg det inden det kommer i ovnen.

Skær peberfrugt og rødløg i tern.

Kom de sidste 2 æg, hytteosten samt salt og peber i en anden skål og pisk det sammen.

Skær feta i små tern.

Når tærtebunden er bagt, fordeles først kylling, så peberfrugt, rødløg og feta herpå. Den røgede filet rives i mindre stykker og fordeles på toppen. Til sidst hældes æggeblandingen hen over og tærten sættes tilbage i ovnen.

Bages i cirka 30-40 minutter. Servér eventuelt med en grøn salat til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.