Pandekagens Dag 2015

Dansk

2015 Pandekagens Dag 170215 (19)

Så blev det endnu engang Pandekagens Dag, og vi havde igen i år et par venner på besøg for at fejre dagen. Denne gang havde de deres baby med, hvilket kattene ikke var helt begejstret for. De holdt afstand det meste af aftenen, men kom da frem og snuste, da babyen på et tidspunkt blev lagt i liften. Så sneg de sig på skift ind på baby og lift, og Oliver stak på et tidspunkt hele hovedet ind til babyen. Da babyen begyndte at røre på sig og sige lyde, så stak de hurtigt af igen – det måtte der være en anden, der kunne tage sig af.

2015 Pandekagens Dag 170215 (22)

I værtindegave fik vi noget lækker summerbird chokolade, for gæsterne kender efterhånden vores smag.

2015 Pandekagens Dag 170215 (28)

Jeg bagte tre forskellige slags pandekager i år. Almindelige danske pandekager med vanille, små amerikanske pandekager med kærnemælk, og kokospandekager med kokosmælk og kokosmel. Jeg har eksperimenteret med kokospandekager før, og disse blev meget gode. Tricket ligger i at bruge kokosmel, da kokosmælk i sig selv ikke smager af så meget. Det er kokosmelet, der slår igennem (så man kan eventuelt også udelade kokosmælken og bare bruge almindelig mælk). Dejen bliver noget porøs, så kokospandekagerne endte også med at være små og tykke, da de var svære at få tynde uden at de gik helt i stykker. De smagte dog meget godt.

2015 Pandekagens Dag 170215 (5)

På tilbehørssiden havde vi en lang liste i år, og jeg nåede aldrig hele vejen rundt. Vi fik:

  • Hjemmelavet syltetøj
  • Sirup
  • Sukker
  • Citronsaft (det strøes på en pandekage sammen med sukker)
  • Ananas og rosiner i romkaramel
  • Skumfiduser
  • Små, blå kyskager
  • Bananskiver
  • Friske blåbær
  • Nutella
  • Flødeskum
  • Guf
  • Choko-nøddeskum
  • Bacon og ahornsirup
  • Lun kirsebærsovs
  • Hjemmelavet marsbar-is

Bacon og ahornsirup var et eksperiment, som jeg tænkte at jeg ville forsøge mig med, nu hvor vi skulle have amerikanske pandekager. Jeg var dog fortsat mistænksom omkring konceptet, så det overraskede mig, at det faktisk fungerede. Jeg havde frygtet at baconen ville smage rigtig meget af “bacon”, men i stedet supplerede baconen bare sprødhed og en lidt salt smag, der stod i fin kontrast til ahornsiruppen. Jeg synes stadig det lyder mærkeligt, men det smager faktisk udmærket, og mangler man lidt nyt på pandekagebordet, så kan det godt anbefales som forsøg.

Choko-nøddeskummet er baseret på en opskrift fra kogebogen “Vafler, crepes og pandekager“, og det smagte også rigtig godt.

Choko-nøddeskum

1 lille portion creme

  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mørk chokolade
  • 1 bæger pasteuriserede æggehvider (cirka 1 ½ æggehvide)
  • 1 spsk sukker
  • ca. 1 ½ dl fløde
  • 1 lille citron eller ½ stor

Rist hasselnødderne på en tør pande og gnid så meget som muligt af skindet af. Blend eller finthak nødderne sammen med chokoladen. Det skal hakkes fint, men ikke pulveriseres. Det gør ikke noget, hvis der stadig er lidt større stykker i også.

Pisk æggehviderne indtil du kan vende skålen på hovedet, uden at noget falder ud. Tilsæt sukkeret og pisk igen indtil sukkeret er opløst. Smag eventuelt til med mere sukker.

Pisk fløden til et stift skum.

Kom guf, nødder og chokolade i samme skål som flødeskummet og riv den renvaskede citrons skal ned i. Vend det hele forsigtigt sammen, og det er klar til servering.

2015 Pandekagens Dag 170215 (4)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.