Julefrokost 2014

Dansk

2014 Julefrokost 261214 (3)

Som sædvanlig var vi til julefrokost hos mine forældre 2. juledag, og igen blev der spist for meget. Det er svært når der bliver sat så mange gode og forskellige retter på bordet, og alligevel nåede jeg ikke at smage det hele. Nu er det lørdag, og på mandag skal vi tilbage på arbejde igen, og så er det slut med store juleretter og søde sager. Slut med at sove længe om morgenen. Det bliver hårdt! Især den første uge.

Lad os drømme os lidt væk til julefrokostens dage i stedet, hvor vi fik serveret fire forskellige slags sild, flæskesteg, æbleflæsk, to slags sylte (den ene blev serveret med en lidt mystisk jordbærsennep), og der var også masser af oste, lun leverpostej, fiskefileter (hvor de to niecer næsten delte hele fadet imellem sig), æg og rejer, frugtsalat til dessert, slagtning af marcipangris og diverse julegodter. Jeg har sikkert stadig glemt noget.

Vanen tro var der også ølkonkurrence, hvor alle havde et par øl med, som herefter blev pakket ind i sølvpapir, nummereret og gik bordet rundt, så alle kunne smage. Alle havde en stemmeseddel over de deltagende øl, hvor man skulle gætte hvilket nummer var hvilken øl. Det er sjældent at det er de egentlige øldrikkere der vinder. Det var den heldige onkel fra København, der løb med sejren og fik sit navn på pokalen (en gammel “mælkejunge” min mor engang købte til 2 kr. eller noget lignende billigt). Jeg drikker jo ikke, så jeg står for at gøre øllene klar og rette tipskuponer, men jeg hepper selvfølgelig på Ledsageren. Han fik desværre heller ikke det store antal point, men i det mindste gættede han begge de øl, som vi selv havde med.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.