Til Tyskland inden jul

Dansk

Ledsageren og jeg startede vores juleferie med en tur til Tyskland. Jeg havde givet ham et ophold på Fakkelgaarden i fødselsdagsgave, og det skulle bruges inden årets udgang, så derfor tog vi begge fri torsdag og fredag og drog mod grænsen.

Vi startede med lidt grænsehandel i Citti Markt, og så tog vi ind til Flensborg by, hvor vi spiste frokost i Karstadt. Vi kan varmt anbefale Karstadt Cafeteria – det er ikke gourmetmad, men det er rigtig godt og til rimelige penge. Vi fik hver en god portion langtidsstegt oksespidsbryst (tror vi nok det var) med sauce, kartofler og grønbrune bønner. Kødet var virkelig godt, og jeg tror vi betalte cirka 50 kr. per portion.

2014 Tur til Tyskland 181214 (1)

Jeg samler på Rosina Wachtmeister kattefigurer, og jeg har lavet en regel med mig selv om, at hver gang vi er i Tyskland og kommer forbi en Karstadt, så må jeg købe en figur. Indtil videre har der ALTID været nogle figurer på tilbud (halv pris), selvom det så typisk er de store figurer. De har det dog med at placere tilbudsfigurerne et godt stykke fra de figurer, der ikke er på tilbud (hvorfor ved jeg ikke), så denne gang var jeg nervøs for at der ikke var tilbud, og jeg er for nærig til at betale fuld pris. Så da jeg endelig fandt figurerne, så blev jeg jo nødt til at købe to for at glemme min forskrækkelse. Ledsageren godtog vist ikke helt min forklaring på hvorfor der skulle to figurer med hjem, men det var sådan det endte alligevel. Jeg valgte to, der er både figur og lysestage. Den ene er til fyrfadslys og den anden til kronelys. Jeg synes ikke at 250 kr. stykket for en stor, flot figur er så galt, så jeg er vældig tilfreds med mit køb. Jeg har efterhånden en rigtig fin samling.

Efter Karstadt gik vi en tur rundt i Flensborg. Jeg havde hørt at der skulle være julemarked, men jeg blev faktisk lidt skuffet. Der var boder rundt omkring i gaderne, men det var næsten ikke til at få øje på julen, så vi købte egentlig ikke rigtig noget. Det eneste julehalløj vi så, var en lidt større samling boder, hvor der også var en karusel. Derudover så det hele faktisk ret tomt ud. Jeg synes ellers at have hørt, at tyskerne skulle være så gode til det med julemarkeder, men det gælder åbenbart ikke for flensborgenserne. Der kan være så mange gode grunde til at tage til Flensborg, men julemarkedet er desværre ikke en af dem.

2014 Tur til Tyskland 181214 (2)

Efter en gåtur i Flensborg kørte vi til hotellet og fik tjekket ind. Fakkelgaarden er et meget dyrt sted, men det er også meget flot og stemningsfuldt, og de serverer helt fantastisk mad. Jeg havde købt vores ophold som en deal, så vi fik 40 % i rabat, ellers er det en lidt dyr omgang. Desserten var noget nær den mest fantastiske dessert jeg kan erindre at jeg har fået. De resterende retter var også rigtig gode og veltilberedte, men desserten er noget vi vil snakke om i mange år fremover! Der kommer en mere detaljeret beskrivelse af vores ophold samt maden på min madanmelderblog på tirsdag, så jeg vil nøjes med at vise nogle lækre billeder frem her.

Vores værelse (en dejlig lille suite):

2014 Fakkelgaarden 181214 (5)

Restauranten:

2014 Fakkelgaarden 181214 (12)

Maden:

Stemningen:

Udsigten fra værelset:

2014 Fakkelgaarden 181214 (43)

Næste morgen fik vi serveret en meget lækker morgenmad, hvor der var bordservering – ikke buffet. Der var blandt andet frugtsalat, yoghurt, diverse oste og pølser og brød, en rigtig lækker havregrød blandet op med flødeskum og granatæblekerner og ikke mindst spejlæg lavet af vagtelæg serveret med lidt bacon og pølser.

Efter morgenmaden var planen at tage til outletshoppingcenteret i Neumünster, og det var da også dér at vi endte – normalt ville vi have cirka en times kørsel derned fra hotellet, men da vi havde kørt cirka halvvejs ramlede vi ind i enorme køer på motorvejen grundet vejarbejde, og så endte turen med at tage en hel time længere end beregnet. Det var ikke helt sådan at vi havde håbet at turen ville forløbe.

Vi nåede i det mindste derned i hel tilstand, og det er også et rigtig fint shoppingsted, hvor de også havde gjort noget ud af at pynte op til jul – meget mere end de havde gjort i Flensborg. De har mange butikker, men man skal have sat sig lidt ind i sagerne inden man tager derned, for det hele ser meget dyrt ud udefra! Man skal ind og rode i bunkerne for at finde de gode tilbud. Det lykkedes mig at finde lidt tøj i et nyt mærke, som jeg godt kan lide, og så var vi inde i en Villeroy & Boch porcelænsbutik, hvor jeg også var meget fristet af deres mange flotte juleporcelænsfigurer, men jeg nøjes med at tage et par flotte lysestager med hjem. De kostede vist lidt under 100 kr. stykket.

2014 Indkøb i Tyskland 191214 (3)

Inden vi kørte hjem igen, fik vi en hurtig frokost fra Nordsee, som er en fiskefastfoodkæde i Tyskland.

2014 Tur til Tyskland 181214 (5)

Til at sætte punktum på dagens blogindlæg har jeg et billede af Neumünster Outletcenters juletræ, som dog var ret svært at fotografere. Lysene på billedet blev ikke helt så fremtrædende som de var i virkeligheden.

2014 Tur til Tyskland 181214 (6)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.