Kirsebærmazariner

Dansk

2014 Kirsebærmazariner 301114 (25)

En af de større småkager fra denne sæson er baseret på en opskrift fra “Kager, desserter og konfekt: Stjernestunder og gæster” af Inge Skovdal, Peter Kofod og Gitte Heidi Rasmussen fra Odense Marcipan. Jeg lavede en del ændringer af forskellige årsager. I anledning af julen blev jordbærrene udskiftet med dessertkirsebær og den foreslåede bund blev udskiftet med en nøddemørdej. Til bunden brugte jeg min mørdejsopskrift fra min opskrift på millionærsnitter. Jeg havde desværre nogle småproblemer med mørdejen, fordi jeg ved en fejl ikke fulgte opskriften, så mørdejen blev meget smuldrende. Heldigvis lader jeg mig ikke slå ud af små ting, så resultatet blev at jeg vendte mazarinerne på hovedet og kom chokoladeovertræk på mørdejen i stedet for på mazarintoppen – det holdt bedre sammen på det hele, og selvom resultatet blev noget anderledes, så smagte de stadig godt.

Jeg forsøgte at lave dem så små som muligt, men det er lidt svært at finde forme små nok, og de skal jo stadig være store nok til at det hele kan være i. Der er både mørdejsskal, kirsebær og mazarinmasse, så der var ikke meget plads at give af. De kan derfor også nemt bruges som eftermiddagssnitter – bare i en ny og anderledes form. Det blev til en lidt stor mundfuld – men det er okay, når de også smager godt.

Kirsebærmazariner

ca. 30 store småkager

  • 1 lille portion mørdej
  • 1 lille glas dessertkirsebær
  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 125 g marcipan
  • 2 æg
  • 50 g mel
  • ca. 300 g chokolade til overtræk

Opvarm ovnen til 180 grader varmluft.

Smør eller fór formene – fx linseforme eller minimuffinforme. De kan eventuelt også bages i en bradepande og skæres ud efter bagning.

Kom smør, sukker og marcipan i en skål og pisk det blødt og cremet. Pisk æggene i ét af gangen og pisk til slut melet i.

2014 Kirsebærmazariner 301114 (6)

Rul mørdejen ud og stik den ud med en udstikker eller et glas, der er lidt større end formene. Kom dejstykkerne i formene.

Dræn kirsebærrene og fordel kirsebærrene på mørdejen.

2014 Kirsebærmazariner 301114 (13)

Kom mazarinmassen i en sprøjte- eller frysepose og fordel det på toppen af kirsebærrene i et jævnt lag. Glat det ud med en kniv.

2014 Kirsebærmazariner 301114 (15)

Bag kagerne i ovnen i cirka 20 minutter, eller indtil mazarinmassen og mørdejen er blevet gylden.

Lad kagerne køle helt af, hvorefter chokoladen smeltes og fordeles på toppen af mazarinkagerne.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.