Pistaciesmåkager med hvid chokoladeganache

Dansk

2014 Pistaciesmåkager med hvid chokolade 301114 (14)

Hvert år i november kigger jeg alle mine småkagekogebøger igennem og laver en lang liste over de småkager, som det pågældende år falder mig i øjnene. I år surfede jeg dog også lidt på nettet efter inspiration, og jeg faldt blandt andet over denne amerikanske opskrift, som jeg besluttede mig for at redigere til mit eget formål. Jeg ville nemlig gerne lave noget med pistacienødder også, og jeg besluttede mig for at fylde småkagerne med hvid chokoladeganache i stedet for karamel.

Nu er pistacienødder dog lidt mere komplicerede at bruge i bagning end andre nødder, da de hurtigt mister deres flotte grønne farve, hvilket også til dels skete med mine. De smagte fortsat tydeligt igennem, men helt så flotte grønne var de desværre ikke. Det er derfor vigtigt at holde godt øje med småkagerne, så de ikke bruner for meget under bagningen. Pistacienødderne kan naturligvis også skiftes ud med andre nødder – jeg havde bare lyst til at lave luksusudgaven.

Det blev til en rigtig fin småkage, som jeg også synes tager sig pæn ud i småkagedåsen. Man skal dog være lidt varsom med dem og for eksempel ikke stable dem med alt for hård hånd, da man ellers maser fyldet i midten.

Pistaciesmåkager med hvid chokoladeganache

ca. 40 små småkager

Til småkagen:

  • 1 æg
  • 110 g mel
  • 25 g kakao
  • 1 strø salt
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1 tsk bagepulver
  • 110 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 2 spsk mælk

Til pynt og fyld:

  • ca. 100 g pistacienødder
  • 100 g hvid chokolade
  • 1 spsk fløde (kan eventuelt erstattes med mælk)

Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Kom bagepapir på to bageplader.

Del ægget i blomme og hvide.

Kom mel, kakao, salt, vanillepulver og bagepulver i en skål og bland det sammen.

Kom smør og sukker i en anden skål og pisk det blødt.

2014 Pistaciesmåkager med hvid chokolade 301114 (0)

Tilsæt æggeblomme og mælk til skålen med smør og pisk det så ensartet som muligt.

Tilføj til sidst melblandingen og bland det hele godt sammen.

Sæt dejen i køleskabet en halv times tid, så den kan sætte sig lidt.

2014 Pistaciesmåkager med hvid chokolade 301114 (4)

Rul herefter dejen til små kugler og sæt dem i køleskabet igen, indtil de er faste.

Hak pistacienødderne fint.

Pisk æggehviden til skum.

2014 Pistaciesmåkager med hvid chokolade 301114 (2)

Dyp hver kugle i æggehvide og rul den i de hakkede pistacienødder. Fordel kuglerne på bagepladerne.

Brug nu en lille måleske til at trykke et hul i småkagerne samt gøre dem flade.

2014 Pistaciesmåkager med hvid chokolade 301114 (9)

Bag småkagerne én plade af gangen i cirka 10 minutter, men pas på at de ikke bliver for mørke, da pistacienødderne hurtigt mister deres grønne farve.

Så snart småkagerne kommer ud af ovnen, skal du trykke hullet i småkagen igen. Det er nødvendigt, da de flyder lidt ud.

2014 Pistaciesmåkager med hvid chokolade 301114 (12)

Lad herefter småkagerne køle af.

Smelt chokoladen sammen med fløden og rør det til en ensartet masse. Fyld chokolademassen i småkagerne og lad dem herefter sætte sig, før du forsigtigt pakker dem væk. Lægges de i lag, skal der papir imellem, så de ikke hænger for meget fast.

2014 Pistaciesmåkager med hvid chokolade 301114 (16)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.