Den store smørtest 2014

Dansk

2014 Smørtest 061214 (1)

Der er nogle der går gennem livet og mener at mærkevarer er bedst. Det gør jeg ikke. Jeg kunne aldrig drømme om at købe mærketøj, med mindre det er stærkt nedsat, og slet ikke hvis designet er således at jeg skal gå rundt som en omvandrende reklamesøjle for deres produkt. Firmaer betaler for reklameplads, det er ikke noget forbrugeren skal betale for.

De samme principper gør sig gældende indenfor madvarer. Jeg køber ikke den dyre vare, med mindre jeg rent faktisk VED at den smager bedre (det er bestemt ikke alle varetyper der er ens, uanset pris og mærke, så nogle gange er den højere pris acceptabel). I sidste uge var Lurpak-smør på tilbud til 9 kr., så vi købte lidt ind af det. Jeg havde stadig en halv pakke Budget-smør (fra Bilka) tilbage i køleskabet, så jeg besluttede mig for at vi skulle teste hvorvidt Lurpak-smør rent faktisk ER bedre. Derudover havde vi også en pakke Tusindfryd smørbar samt en fra Bakkedal, så der blev gjort klar til den store smørtest.

Der er selvfølgelig ingen tvivl om, at man kan smage forskel på smør og smørbar, så vi testede de to muligheder i hver kategori. Jeg smurte til Ledsageren, og Ledsageren smurte til mig, så vinderen blev fundet ved blindsmagning. Hver deltager fik en karakter fra 1 til 5, og vi valgte hver en vinder af hver kategori.

Vi kunne konstatere, at de to typer smør smagte meget ens, og at det var marginalerne der afgjorde, hvorvidt den ene eller den anden blev vinder. Interessant nok foretrak vi begge to Budget-smørret fra Bilka. Vi foretrak også begge to Bakkedal, selvom Bakkedal og Tusindfryd igen mindede rigtig meget om hinanden. Vi kan dog sige at i længden er Bakkedal bedre, da der er mere smør i dette produkt, hvorfor det forbliver fast i længere tid. Tusindfryd bliver lidt mere “flydende”, når det har stået ude et stykke tid, hvilket også forringer smagen en smule. Derudover smager de to produkter ens.

Vi var dog også begge enige om, at rigtigt smør smager bedre, men i dagligdagen foretrækker vi smørbar grundet den smørbare konsistens direkte fra køleskabet.

Vores lille test beviser derfor at der ikke er nogen grund til at spendere penge på de dyre mærker, for man kan alligevel ikke i nogen væsentlig grad smage forskel.

2014 Smørtest 061214 (2)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.