Årets julesmåkagehøst 2014

Dansk

2014 Årets julebagning 301114 (1)

Årets julesmåkagebagning er overstået, og det blev til en lang weekend! Forrige weekend stod jeg i køkkenet næsten hele dagen – fra jeg blev færdig med morgenmaden til aftensmaden stod på bordet. Men der kom en stor portion småkager ud af det, så det var det hele værd! Forhåbentlig får jeg lagt nogle af opskrifterne på bloggen i løbet af måneden, men der var også et par gengangere iblandt, så de må nøjes med at blive nævnt her.

Jeg lavede selvfølgelig Ledsagerens favoritsmåkage millionærsnitten med tørrede tranebær. Bunden var igen en mørdejsbund med nødder.

Så lavede jeg juleflødeboller, hvor vandet i siruppen blev udskiftet med appelsinsaft, og i marcipanbundene blev der blandet lidt kanel. Bundene blev overtrukket med mørk chokolade, skummet dækket af lys chokolade, og til sidst blev der drysset lidt finthakket pistacie på toppen. De så vældig festlige ud og smagte også godt.

Jeg gentog også succesen med Grigos kanelsmåkager med nødder, og de var også vældig populære på arbejdet, hvor flere faktisk spurgte efter opskriften. Der kommer godt nok også rigeligt med kanel i! 60 g lyder måske ikke af så meget, men det er næsten en hel pose!

Den sidste jeg vil nævne her er nok nærmere konfekt end småkage. Den var egentlig ikke planlagt, men jeg havde nogle rester marcipan fra nogle af de andre ting jeg havde bagt, så det blev til en hurtig resteløsning. Det fungerede nu udmærket, især da jeg pyntede det færdige resultat som små gaver. De blev også vældig festlige.

I bunden er der marcipan blandet med kirsebærsaft (en rest fra et glas dessertkirsebær). Bundene blev bagt let i ovnen. Herefter blev der pålagt dessertkirsebær (som jeg også havde tilovers fra noget andet), og dænget til med mazarinmasse fra en anden opskrift. Til sidst blev det hele bagt indtil mazarinmassen var let gylden, og efter afkøling blev konfektstykkerne pyntet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.