Spaghetti med løg og kylling

Dansk

2014 Aftensmad Løgpasta 301014 (4)

En fra arbejdet fortalte om en ret hun ofte spiser, og som lød meget lækker, så det måtte vi jo også teste ved lejlighed. Det kræver dog at man kan lide løg! Det er lidt en blanding af løgsuppe og en pastaret, men det fungerer rigtig godt. Kollegaen er vegetar, men jeg valgte at tilsætte nogle kyllingetern, og så serverede jeg dampet broccoli til også. Det er en meget enkel ret, men den kræver dog lidt tid, da der er en del løg, der skal hakkes og herefter steges blødt.

Jeg fik en overordnet opskrift, men mængden af pasta gættede vi os frem til, og en anden gang skal der ikke så meget i, som vi brugte. Spaghettien koges i bouillon sammen med resten af ingredienserne, og det gav en rigtig god smag til pastaen. Hvorfor det aldrig er faldet mig ind at koge pasta i bouillon ved jeg ikke, men det er i hvert fald et rigtig godt tip til en anden gang.

Retten er ikke så køn at se på, men man kan peppe den op med grøntsager, som man har lyst til, og kødet kan også erstattes med noget andet. I stedet for kyllingetern kan man servere kyllingefilet, hakkebøf eller noget helt tredje. Den er selvfølgelig også rigtig fin bare som et vegetarisk indslag (så skal man dog sørge for at koge pastaen i grøntsagsbouillon).

Spaghettien kan i teorien godt udskiftes med andre former for pasta, men det fungerer ikke rigtigt, hvis man bruger fx skruer eller pastahjul.

Spaghetti med løg og kylling

2 personer

  • 5-8 løg afhængig af størrelse
  • 70 g spaghetti
  • 100 g kyllinge- eller skinketern (kan udelades)
  • cirka ½ bouillonterning
  • eventuel sovsejævner
  • 3-500 g blandede grøntsager, dampet eller som salat

Fjern de yderste lag af løgene og hak dem groft. Kom lidt olie i en stor gryde, tilsæt løgene og lad dem stege bløde over middelvarme. Rør ikke i dem mere end højst nødvendigt.

Når løgene er klar tilsættes spaghetti, bouillin og 2-3 dl vand. Der skal kun lige være nok vand i til at spaghettien kan koges. Når den nederste del af spaghettien er blevet blød, skubbes resten af spaghettien ned i vandet med en gaffel, og der lægges låg på gryden.

2014 Aftensmad Løgpasta 301014 (3)

Kog indtil pastaen er næsten færdig og tilsæt så kyllingeternene. De er færdigtilberedte, så de skal bare varmes lidt op.

Når pastaen er færdig hældes det overskydende vand fra (pas på at alt løget ikke følger med). Jævn eventuel retten med en smule sovsejævner.

Reklamer

One thought on “Spaghetti med løg og kylling

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.