Rodfrugtchips

Dansk

2014 Rodfrugtchips 261014 (1)

Den anden dag havde jeg nogle rødbeder i køleskabet, der lå og kiggede på mig og gerne ville bruges til noget. De mente ikke at deres lod i livet var at blive glemt i køleboksen. Jeg besluttede mig derfor for at forsøge mig med at lave rodfrugtchips – det gik jo vældig fint for noget tid siden, da jeg lavede tørrede æbleringe og princippet her er det samme.

De blev ganske gode, men de fik lige en tand for meget i ovnen, så de blev en anelse mørkere end jeg gerne ville have haft det (i opskriften nedenfor har jeg nedjusteret ovntemperaturen lidt). Jeg havde også brugt groft chilipulver i min krydderiblanding, og det blev også en smule branket. Til gengæld var der masser af smag i, og har man et mandolinjern, så er det her en meget enkel måde at bruge en rest rodfrugter på. Jeg skal bestemt også have testet fremgangsmåden med kartofler på et tidspunkt.

Rodfrugtchips

  • Rodfrugter efter eget valg
  • Olie
  • Salt & peber
  • Eventuelt andre krydderier

Varm ovnen op til 150 grader. Læg bagepapir på så mange bageplader som du har.

Rens eller skræl rodfrugterne og skær dem i meget tynde skiver, gerne på et mandolinjern.

Kom lidt olie i en skål og rør det med krydderier. Tilsæt rodfrugtskiverne og vend det hele rundt, så alle skiverne er dækket. Gør det eventuelt af flere omgange, hvis du laver en stor portion.

2014 Rodfrugtchips 261014 (2)

Lad skiverne dryppe lidt af, hvis der er meget olie på. Læg skiverne i ét lag på bagepladerne. De fylder meget på dette tidspunkt.

Bag dem herefter i ovnen i 30-45 minutter indtil de er sprøde.

2014 Rodfrugtchips 261014 (5)

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.