Grov tærte med broccoli og ricotta

Dansk

2014 Grov tærte med broccoli og ricotta 191014 (6)

Den anden dag fik vi tærte til aftensmad, baseret på endnu en sjusket, halv-gennemarbejdet, hurtigt-smidt-på-nettet opskrift fra Netslank.dk. Jeg udelod en del unødvendige elementer og tilføjede nogle af mine egne. Bortset fra det afsnit hvor opskriften siger at man skal “dyppe vand i fingrene undervejs, hvis dejen hænger fast”, så består det mest fjollede (eller fejlbehæftede?) i mængdeangivelsen på den broccoli, som opskriften siger at man skal bruge. Ingredienslisten står på sin vis to gange i opskriften på forskellige måder (den ene inkluderer også kalorieberegningen). Det ene sted står der at man skal bruge “1 broccoli”, hvilket inkluderer stokken, som man også skal hakke og komme i tærten. Et andet sted står der præciseret hvor meget broccoli man skal bruge, og åbenbart svarer 1 broccoli inklusive stokken til 100 g. Jeg ved ikke hvor forfatterne bor, men det må være det sted i verden, hvor de høster verdens mindste broccoli.

Opskriften brugte 150 g squash og 100 g broccoli, og jeg brugte også begge dele, men næste gang vil jeg udelade squashen og nøjes med broccoli, for der var så lidt squash i, og det smagte ikke af noget, at jeg synes det var lidt lige meget. Derudover tilføjede jeg også en rest skinkestrimler. Der var cirka 200 g, men jeg synes at tærten blev en anelse overfyldt, så jeg holder nok lidt tilbage næste gang.

Overordnet set var det dog en udmærket tærte. Jeg kunne godt lide ricottaen, selvom der måske ikke var så meget smag i. Det gav en fin tekstur, og det passede fint sammen med broccolien. Man kan servere lidt grøn salat til tærten eller udelade skinkestrimlerne og servere den som tilbehør til noget kød. Den kan for den sags skyld også stå fint alene.

Grov tærte med broccoli og ricotta

1 tærte / 4 personer

  • 120 g rugmel
  • 6 æg
  • 200 g skyr
  • Salt & peber
  • Paprika, chili eller krydderi efter smag
  • 250 g broccoli (gerne fra frost)
  • 150 g skinkestrimler
  • 150 g ricotta

Varm ovnen op til 180 grader varmluft. Smør en tærteform på cirka 25 cm i diameter let eller brug en tærteform med slip-let-bund.

2014 Grov tærte med broccoli og ricotta 191014 (1)

Kom rugmel i en skål og tilsæt 1 æg, skyr, salt, peber og eventuelt andre krydderier efter smag. Rør det hele sammen. Skrab dejen ud i tærtebunden og spred dejen ud ved hjælp af en ske eller dejskraber. Dyp skeen i vand for at undgå at dejen hænger fast.

2014 Grov tærte med broccoli og ricotta 191014 (2)

Bag bunden i ovnen i 20 minutter.

Tag broccolien op af fryseren og hæld kogende vand over. Det behøver ikke være tøet helt op. Lad det dryppe af. Bruger du frisk broccoli, skal den skæres i små buketter.

Kom de sidste 5 æg i en skål, tilsæt krydderier efter smag og pisk det sammen.

2014 Grov tærte med broccoli og ricotta 191014 (4)

Når tærtebunden er bagt gylden tages den ud og broccoli fordeles i bunden. Fordel skinkestrimlerne oven på og sæt ricotta i klatter. Hæld til sidst æggemassen ud over og ryst formen let for at fordele æggemassen.

Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i 45-60 minutter, indtil æggene har sat sig.

One thought on “Grov tærte med broccoli og ricotta

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.