Chokoladekage i egen sovs med nutella og banan

Dansk

2013 World Nutella Day 050213 (7)

Overført fra min tidligere blog Madelskernes Kogebog. Oprindelig udgivelsesdato: 08.02.2013.

Den 5. februar er international nutelladag, kendt som WORLD NUTELLA DAY, og som ihærdig nutellafan måtte jeg naturligvis holde denne dag i hævd. Dette gjorde jeg med en chokoladekage med nutella og banan, hvilket altid er en god kombination. Har I nogensinde prøvet bananbrød smurt med nutella? Det er også en god og enkel måde at fejre nutelladag på.

Den brugte opskrift har jeg engang fundet og printet fra internettet, og selvom jeg troede at jeg kunne huske hvorfra og har brugt et par dage på at lede efter den, har jeg ikke kunnet genfinde den, og jeg kan derfor ikke give et link dertil. Opskriften var dog på engelsk og brugte amerikanske mål, som jeg har konverteret alligevel, så jeg gengiver i stedet min egen danske udgave af opskriften.

Chokoladekage i egen sovs med nutella og banan

Ingredienser til kagen:

 • 150 g mel
 • 115 g sukker
 • 100 g hakkede nødder (fx hasselnødder, valnødder eller pekannødder)
 • 50 g kakao
 • 2 teske bagepulver
 • 1 teske vanillepulver
 • en knivspids salt
 • 50 g blødt smør
 • 125 ml mælk

Ingredienser til sovsen:

 • 100 g brun farin
 • 3 teske kakao
 • 4,5 dl varmt vand

2013 World Nutella Day 050213 (1)

Ovnen tændes på 175 grader varmluft.

Alle de tørre ingredienser til kagen blandes sammen i en skål. Jeg hældte mel, kakao, bagepulver og vanillepulver i en sigte for at fjerne klumperne, men det kan godt udelades hvis man vil spare lidt opvask. Herefter tilsættes sukker,  de hakkede nødder, og det bløde smør, som skæres i lidt mindre stykker. Mix det hele med elpiskeren, og når smørret er nogenlunde inkorporeret tilsættes mælken.

Man ender med en meget blød dej, som med en ske sættes i klatter i en bageform. Jeg brugte en bageform med cirka målene 23 cm X 33 cm. Dejen skal ikke smøres ud som en bund, men skal ligge som små chokoladeklatter.

2013 World Nutella Day 050213 (2)

Til næste step afviger min opskrift fra den originale, da jeg i dagens anledning tilføjede bananskiver fra 2 små bananer og klatter af nutella. Jeg brugte cirka et halvt glas af de små, så cirka 150 g nutella. Nu er jeg vild med nutella, så jeg ville gerne have kommet mere på, men glasset var tomt! Man behøver naturligvis ikke bruge nutella og banan – man kan variere fyldet som man har lyst. Det er dog vigtigt at komme STORE klatter nutella på, da for små klatter smelter under bagningen og gør det svært at smage nutellaen efterfølgende. Det er bedre at have få og store end mange og små.

2013 World Nutella Day 050213 (4)

Til sovsen blandes brun farin og kakao, hvorefter det varme vand (jeg kogte det i en elkedel) hældes ned over og det mikses lidt sammen. Så hældes miksturen direkte ned over fyldet i bradepanden, og det hele sættes i ovnen.

Den bageform jeg brugte er lidt større end den i originalopskriften, så næste gang vil jeg nok lave lidt mere sovs. Sovsen skal gå pænt op over fyldet, men skal ikke skjule klatterne helt. Næste gang vil jeg muligvis også komme (nogle af) bananskiverne i først, da de øverste skrumpede lidt ind under bagning, fordi de stak op over sovsen.

2013 World Nutella Day 050213 (6)

Kagen skal bages cirka 15 minutter. Sovsen skal stadig være sovs, og der er ingen æg i kagedejen der skal bages helt igennem, så det handler bare om at få dejen til at sætte sig. Den originale opskrift sagde 35-40 minutter, men det var så også i en mindre bageform. Jeg gav min 20 minutter, og synes det var lidt for meget. Næste gang vil jeg dog som nævnt komme mere sovs i, og det ændrer jo også bagetiden. Det er mest et spørgsmål om, hvor bagt man selv har lyst til, at den skal være. Toppen af kagen skal også gerne lige blive sprød.

Vi spiste kagen varm og med lidt flødeskum til, og det var i særdeleshed lækkert, når man fik sig en nutellaoverraskelse med på skeen. Ledsageren tog resterne med på arbejde dagen efter og smagte her kagen kold, og han syntes at nutellaen smagte endnu mere igennem på den måde. Jeg testede denne hypotese, men jeg kan fortsat bedst lide den varm. Desuden sker der det med hasselnødder (som jeg brugte), at de godt kan blive bløde efter de har været varmet op og er kølet ned, og dét synes jeg ikke er så spændende.

Selve kagedejen smager ikke rigtig af noget, og kagen ville have været meget kedelig, hvis jeg ikke havde tilføjet nutella og banan. Jeg synes dog at det er en meget sjov og spændende opskrift, og der er rigtig mange muligheder for at variere resultatet. Man kan bruge andre bær eller frugter, hakket chokolade, flere nødder, eller hvad man nu har lyst til. Jeg sidder og overvejer lidt at lave en tyk hvid chokoladecreme og bage den med. Der er mange måder hvorpå man kan bygge videre på basisopskriften, og kun fantasien sætter grænser.

Derudover skal det også nævnes, at selvom den går under betegnelsen kage, så er det mere en dessert pga. sovsen. Det er ikke en kage, som man kan skære ud i 12 ens stykker og spise med fingrene. Kagen skal tages med en ske, både når man øser den op på sin tallerken og når man spiser den. Man kan med lidt snilde lave den i små portionsforme, og så har man en hurtig, enkel og lækker dessert til mange personer.

2013 World Nutella Day 050213 (8)

3 thoughts on “Chokoladekage i egen sovs med nutella og banan

 1. Lyder lækkert. Ægte nutella fan her også 😉 Har dog ikke prøvet bananbrød med nutella, men jeg har prøvet et godt franskbrød med bananskiver og nutella eller nutella på franskbrød med ost….. ♥ mums ♥

 2. Jeg har aldrig prøvet nutella sammen med ost! Det lyder mystisk! 😀 Men ellers spiser jeg nutella på næsten alt – det smager fantastisk. 😀 Ih altså, nu fik jeg helt lyst til nutella og is igen.

  • Det har jeg ikke prøvet – altså nutella og is sammen… hm… mon ikke der findes nutella et sted i min mors hus 😀 Når man er alene hjemme, så kan man jo lige snuse lidt rundt 😀 og is er der masser af 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.