Hjemmelavet ravioli

Dansk

2012 ravioli (8)

Overført fra min tidligere blog Madelskernes Kogebog. Oprindelig udgivelsesdato: 06.03.2012.

Det blev nærmest en besættelse at få testet en opskrift på hjemmelavet ravioli. Pasta smager jo fantastisk, og så bliver man selvfølgelig nødt til at prøve at lave det selv. Det var ikke første gang jeg gjorde et forsøg, men første gang er så længe siden at den ikke længere tæller. Jeg testede opskriften på hjemmelavet pasta fra Den Store Pasta Kogebog – 365 hurtige og alsidige opskrifter af Hilaire Walden.

Jeg synes måske at opskriften komplicerede sagen unødvendigt ved at tilbyde en masse information til de mere øvede omkring typer af mel og hvilken indflydelse disse har på resultatet – jeg skulle jo bare lave en omgang pasta. Men det er sikkert interessant nok hvis man går mere op i hjemmelavet pasta end jeg gør.

Grundopskriften til en portion pasta er:

  • 200 g mel
  • 2 æg

2012 ravioli (1)

Jeg endte med at bruge cirka 2/3 pizzamel (Tipo 00) og 1/3 durummel. Resultatet blev udmærket, smagen var fin og det var ikke vanskeligt at arbejde med. Til senere installationer vil jeg eksperimentere med lidt grovere meltyper for at få lidt ekstra bid i pastaen (man kan også blande forskellige krydderier i dejen). Desto grovere mel desto sværere er det at arbejde med, så vidt jeg har forstået. Til et første forsøg er det nok bedst at holde sig til de hvide meltyper. Almindeligt hvedemel kan også bruges. Hvis det fanger din interesse at lave din egen pasta, så kan du altid indkøbe de mere specielle meltyper senere hen.

2012 ravioli (2)

De eneste ingredienser i opskriften er mel og æg, så det er til at overskue. Jeg kom det hele i foodprocessoren og kørte indtil æggene var jævnt fordelt i melet og dejen var som krummer. Derefter blev det samlet på køkkenbordet og smidt i køleskabet for at køle lidt ned. Opskriften sagde at dejen skulle have stuetemperatur ved udrulning – det havde min nok ikke helt. Jeg brugte en pastamaskine, og dejen blev skåret i mindre stykker, trykket lidt flade og herefter rullet ud på maskinen. Den første udrulning eller to resulterede i dej, der faldt fra hinanden, så jeg måtte trykke det sammen og køre det igennem maskinen igen. Dette fordi dejen ikke var lun og blød nok. Man kan også se på dejen, når den er blevet varmet op og har den rette temperatur, så det er en god idé at væbne sig med tålmodighed – eller smide dejen igennem pastamaskinen en ekstra gang.

Sørg for at bruge små stykker dej, for dejen bliver rullet meget tyndt ud og kan være svær at holde styr på i for store bider. Det er også godt at være to til at bruge pastamaskinen (én til at styre dejen og én til at dreje), medmindre man er øvet, for hvis man starter og stopper hele tiden kommer der aftryk i dejen, som man muligvis helst vil undgå.

2012 ravioli (5)

Jeg rullede et stykke dej så tyndt ud som muligt og delte herefter stykket i to, skar det til og lagde en skefuld fyld på den ene halvdel (sørg for at bordpladen er let melet). Så penslede jeg dejen rundt omkring fyldet let med en smule vand og lagde den anden del dej oven på. Så trykkede jeg dejen ned omkring fyldet. Det er vigtigt at få trykket så meget luft som muligt ud mellem de to lag pasta, så det ligger helt tæt. Herefter stak jeg raviolierne ud med en rund udstiksform, men man kan også bare skære dem ud, hvis man ikke ligger inde med noget sådan. Sørg herefter for at gå kanterne efter for at sikre, at de er lukket helt til. Placer de færdige ravioli på bagepapir (ikke stablet), så er de lettere at håndtere, når de senere skal bruges (det lærte jeg af erfaring).

2012 ravioli (6)

Jeg vil mene at pastaen herefter let kan fryses, hvis man gerne vil gemme en portion til en anden dag. Vi lavede dog det hele med det samme, så det var bare tilbage at koge pastaen i saltet vand. De falder en lille smule sammen på midten, men det var ikke så galt.

Alt i alt var det en meget simpel opskrift. Det kræver en smule teknik at få det hele samlet, og selvfølgelig er det noget nemmere at lave spaghetti, fettuccine eller noget lignende i stedet for at gå i gang med et langsommeligt samlearbejde for at få ravioli. Resultatet var nu meget tilfredsstillende, men hvis man skal lave mange er det bedre at være et par stykker om det, ellers kan det godt blive lidt kedeligt og langsommeligt at stå med.

Reklamer

3 thoughts on “Hjemmelavet ravioli

  1. Guuud er det SÅ nemt at lave pasta, så vil jeg da prøve det. Har dog ikke en pasta ruller, men kan man ikke rulle den virkelig flad med en kagerulle?

  2. Jeg har aldrig prøvet at rulle pasta med en kagerulle, men det er da et forsøg værd. Hvis du skærer det til fettucine/spaghetti eller lignende, så gør det nok ikke noget, hvis det er en smule tykkere end normalt. Det vigtige er nok at få den rette konsistens, så dejen er fast og smidig og ikke falder fra hinanden. 🙂

    • Ja den skal nok være smidig for at den er til at arbejde med ;D Iih… kan være jeg skal prøve det i aften og se hvad der sker 😀 Skal jo have et eller andet og spise 😀

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.