Jordskokkesuppe med sprød topping

Dansk

2014 Jordskokkesuppe 290914 (2)

For noget tid siden tog vi officielt hul på suppesæsonen, og her stod den på jordskokkesuppe, hvilket var en vældig succes. Suppe er i det store hele meget nemt at lave men er alligevel en af de ting, som de fleste køber sig til. Det synes jeg måske er lidt ærgerligt, så jeg forsøger at blive bedre til det. Og så kan man jo også lave en stor portion (især da det tager stort set lige så lang tid som at lave en lille portion), og så kan man gemme lidt i fryseren til en anden god gang.

Jeg har en spand med jordskokker ude i haven, som jeg spændt venter på at høste. Det er et eksperiment, så vi har kun plantet en lille håndfuld i denne omgang, men hvis høsten bliver god, så planter vi nok en større portion til næste sæson. Derfor forelskede jeg mig også i supermarkedets jordskokketilbud da de dukkede op, og da de selvfølgelig herefter skulle bruges, var det nærliggende at koge suppe på dem. Opskriften er fra Netslank.dk, men jeg har ændret i nogle af ingredienserne, og så forbedrede jeg også fremgangsmåden, da forfatterne som sædvanlig forsøger at gøre det så besværligt som muligt for læserne. Jeg gjorde retten noget sundere ved at bruge røget filet i stedet for bacontern, uden at jeg synes at det gjorde suppen ringere af den grund, og jordskokkerne giver en rigtig god smag.

Jordskokkesuppe med sprød topping

4 personer

  • 100 g røget filet
  • 300 g kylling
  • 400 g jordskokker
  • 250 g blomkål
  • 1 porre
  • 2 hønsebouillonterninger (bouillon svarende til 1 liter)
  • 8 dl vand
  • 2½ dl milda
  • 2-4 fed hvidløg
  • Salt & peber

Find en stor gryde frem.

Skær den røgede filet i store tern og steg det sprødt i gryden over middelvarme uden fedtstof. Tag det op af gryden og sæt til side.

Skær kyllingefilet i tern. Kom lidt olie i gryden og svits kyllingestykkerne. Tag dem op og sæt dem til side.

Skrub jordskokkerne rene og fjern det værste snavs med en gulerodsskræller. De skal ikke skrælles. Skær dem i mindre stykker.

Skyl blomkål og skær det i mindre buketter – de må gerne være lidt større end jordskokkestykkerne, så de ikke koger for hurtigt ud.

Skær porren i ringe.

Kom en smule ekstra fedtstof i gryden, lad det bruse op og tilsæt porren. Lad det svitse en smule, hvorefter resten af grøntsagerne tilsættes.

Tilsæt bouillon samt 8 dl vand, læg låg på gryden og lad det koge indtil grøntsagerne er møre.

Når du kan stikke en gaffel i grøntsagerne uden at møde modstand, blendes suppen. Tilsæt så milda og blend igen.

Smag suppen til med salt, peber og presset hvidløg – og eventuelt andre krydderier efter smag.

Lad suppen koge langsomt op igen og tilsæt kyllingestykkerne. Når kyllingen er varmet op, er retten klar til spisning.

Server den sprøde topping i en lille skål på bordet og drys lidt på toppen eller bland den i den færdige suppe.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.