Bagt aubergine med ost og hvidløg

Dansk

2014 Ovnbagt aubergine med hvidløg 210914 (3)

For lidt tid siden fik vi aubergine på en ny og lækker måde. Aubergine er en af de grøntsager, som jeg synes det kan være svært at gøre noget interessant med, men her er en god og samtidig enkel måde at få grøntsagen inkorporeret på. Vi fik det som tilbehør til sousvide-tilberedt kød (det var vist en skinkeculotte), skyrdressing og gulerodsstave.

Bagt aubergine med ost og hvidløg

2 personer

  • 1 aubergine
  • Lidt olie
  • 2 fed hvidløg
  • Salt & peber
  • Tørret oregano
  • 60 g parmesanost

Varm ovnen op til 200 grader.

Del auberginen i to og læg begge halvdele i et ovnfast fad.

Smør auberginen ganske let med en smule olie.

Pres et fed hvidløg ud over hver aubergine og strø med salt, peber og oregano. Timian, chili eller andet krydderi kan også bruges.

Bag auberginen i ovnen i 30 minutter. Tag herefter fadet ud og riv osten henover. Sæt fadet tilbage og bag auberginen i 10 minutter til, eventuelt under grill, for at give osten en pæn gylden farve.

Auberginekødet er herefter så mørt at det kan skrabes ud af det lidt seje skind. Den revne ost gør meget for retten.

2014 Ovnbagt aubergine med hvidløg 210914 (1)

Reklamer

One thought on “Bagt aubergine med ost og hvidløg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.